Британският външен министър Доминик Рааб ще посети Анкара на 3

...
Британският външен министър Доминик Рааб ще посети Анкара на 3
Коментари Харесай

Британия е солидарна с Турция срещу сирийския режим и неговите руски покровители


Британският външен министър Доминик Рааб ще посети Анкара на 3 март, с цел да изрази взаимност с Турция . Това се споделя в известие, публикувано в понеделник от Министерството на външните работи на Англия.

" Обединеното кралство ще покаже мощна поддръжка на напъните на Турция за реализиране на неотложно и дълготрайно преустановяване на огъня в Сирия посредством посещаване в Анкара на следващия ден сутринта от външния министър Доминик Рааб. Посещението ще удостовери близкото другарство на Англия с нейния съдружник в НАТО и ще покаже взаимност с Турция в миг, когато тя се занимава с неразумно нахлуване на сирийския режим в Идлиб ", разяснява министерството.

" Турция е пред някои от най-сложните и съществени проблеми, с които се сблъскваме, до момента в който дейностите на сирийския режим и съветските сили не престават да ескалират насилието на границата й ", съобщи Рааб, който ще организира диалози с турския си сътрудник Мевлют Чавушоглу в Анкара.

 Кремъл към Турция: Не можем да подсигуряваме сигурността на самолетите ви в Сирия
Кремъл към Турция: Не можем да подсигуряваме сигурността на самолетите ви в Сирия

Днес Дамаск разгласи, че затваря въздушното си пространство над Идлиб

" Ние ясно декларирахме, че осъждаме дейностите на сирийския режим в Идлиб и ще продължим да показваме угриженост по отношение на грубите му нарушавания на интернационалното право . "

" Като съдружници в НАТО и членове на Г-20, Обединеното кралство и Турция имат партньорство, учредени на съдействие в региона на защитата, сигурността и търговията . Очаквам с неспокойствие да задълбочим връзките си още повече по време на първото си публично посещаване ", добави Рааб.

На срещата той ще изрази благодарността на Лондон, че турските управляващи " демонстрираха огромна благотворителност в поддръжка на милиони сирийски бежанци ".

Британското външно министерство акцентира, че има намерение да работи взаимно с интернационалните сътрудници за " битка с филантропичната злополука , която се разпростира в Идлиб вследствие на безмилостна и непропорционална акция на сирийския режим и неговите съветски настойници ".
 Меркел скастри Ердоган за
Меркел скастри Ердоган за " неприемливата " му политика с мигрантите

Не разговарял с Европейски Съюз, а стоварвал всичко на гърба на бежанците

В стъщото реме Съединени американски щати оповестява, че няма да дават въздушна поддръжка на Турция в сирийската провинция Идлиб , съобщи шефът на Пентагона Марк Еспър, говорейки пред кореспонденти във Вашингтон в понеделник, оповестява " Спутник ".

Попитан дали помощта на Съединени американски щати ще включва въздушна поддръжка, Еспер отговори " Не ". " Трябва да прибавя, че Съединените щати се стремят да обезпечат засилена филантропична помощ за хора в Сирия . Това е едно от нещата, за което говорихме с Помпео ", разяснява Еспър.

Министърът на защитата на Съединени американски щати удостоверява, че е разговарял с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг по отношение на обстановката в Сирия и че НАТО е квалифициран за всичко, което може да се случи .

Коментирайки неотдавнашния ход на Анкара да отвори границите за мигранти към Европейски Съюз, Еспър съобщи, че това си е решение на Турция .

Еспър е обяснил на турския си сътрудник Акар по време на телефонен диалог, че " руснаците не постоянно са положителни сътрудници . "

Ръководителят на взаимния шеф на щабове Марк Мили съобщи, че " няма ясна и недвусмислена информация кой е летял и с какви самолети " при нападението над турските войски в Идлиб предходната седмица .

В събота президентът Тръмп удостовери, че е разискал с президента Ердоган настояването на Турция за краткотрайно разполагане на американски ракети " Пейтриът " в Южна Турция, добавяйки, че диалозите не престават.

По-рано турският външен министър Мевлют Чавушоглу прикани съдружниците на Турция в НАТО да окажат помощ на страната за противовъздушна защита и разузнаване .
 Турция зове Съединени американски щати да изпратят ракети
Турция зове Съединени американски щати да изпратят ракети " Пейтриът " в Идлиб

Атаките няма да възпрат решимостта ни, тя става още по-силна, безапелационен Чавушоглу
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР