Британският външен министър Джеймс Клевърли заяви, че Украйна е в

...
Британският външен министър Джеймс Клевърли заяви, че Украйна е в
Коментари Харесай

Лондон: Украйна има право да напада руска територия

Британският външен министър Джеймс Клевърли съобщи, че Украйна е в правото си да употребява мощ отвън нейните граници като форма на самоотбрана, визирайки нападението с дронове против Москва, предава БНР. В същото време най-голямата английска оръжейна компания води договаряния с Киев за произвеждане на оръжия в Украйна.

По време на конференция в Естония на въпрос дали Украйна има право да атакува съветска територия, Джеймс Клевърли съобщи, че не е осведомен в детайлности със случилото се в Москва и не желае ненужно да спекулира, само че Украйна има законно право да се брани както в личните си граници, по този начин и да употребява мощ отвън границите си, с цел да подкопава способността на Русия да прави набези в самата Украйна.

" Така че законните военни цели оттатък личната ѝ граница са част от самоотбраната на Украйна “, посочи посланик номер едно на Англия.

Междувременно Скай нюз популяризира вест, че английският производител на оръжия BAE Systems води директни договаряния с Володимир Зеленски за произвеждане на територията на Украйна. Медията означи, че това е още един знак, че Англия има централна роля във въоръжаването на украинските сили, а компанията доставя танкове Challenger 2, артилерийски елементи и муниции, които са от решаващо значение за войната против Русия.

Освен разкриване на индустриални и ремонтни мощности, Володимир Зеленски и основният изпълнителен шеф на BAE Systems Чарлз Уудбърн са разискали и основаването на локален офис на компанията в страната.

Двете страни са удостоверили пред вестник " Дейли телеграф ", че към момента няма контрактувани периоди и мащаби на произвеждане, само че интензивните полемики не престават.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР