Британският външен министър Джеймс Клевърли каза, че Украйна има право

...
Британският външен министър Джеймс Клевърли каза, че Украйна има право
Коментари Харесай

Лондон: Киев има право да атакува руска територия за самозащита

Британският външен министър Джеймс Клевърли сподели, че Украйна има право да нападна обекти на съветска територия за самоотбрана, съобщи ДПА.
 
" Украйна има законно право на самоотбрана. Тя има законно право да прави това в личните си граници, несъмнено, само че и има право да употребява мощ и отвън границите си, с цел да подкопава способността на Русия да нападна самата Украйна ", сподели Клевърли по време на взаимна конференция с естонския си сътрудник Маргус Цакна в естонската столица Талин.
 
" Така че атакуването на военни цели отвън границите ѝ е част от самозащитата на Украйна. И би трябвало да признаем това ", сподели английският външен министър. Клевърли обаче не пожела да разяснява дроновете, които нападнаха Москва, като сподели, че няма да спекулира с тази тематика.
 
Русия заяви по-рано, че ударни дронове са атакували Москва през миналата нощ. Три от тях бяха отклонени от специфични електронни заглушители, а пет бяха свалени. Според съветски източници дроновете са предизвикали незначителни вреди на няколко здания, а двама души са били леко ранени.
 
Все още не се знае, от кое място са изстреляни дроновете, само че Кремъл упрекна Киев за офанзивата. Украинските управляващи отхвърлиха тези обвинявания.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР