Британският външен министър Дейвид Камерън заяви, че Великобритания е готова

...
Британският външен министър Дейвид Камерън заяви, че Великобритания е готова
Коментари Харесай

Великобритания обмисля признаването на държавата Палестина

Британският външен министър Дейвид Камерън съобщи, че Англия е подготвена за момента, в който публично ще признае палестинска страна.

Камерън означи, че на палестинците би трябвало да се даде политическа вероятност за поощряване на мира в Близкия изток, заяви Би Би Си.

„ На палестинския народ ще би трябвало да бъде показан необратим напредък към решение за две страни. Когато това се случи, ние ще разгледаме със съдружниците си въпроса за признаването на палестинска страна, в това число в Организация на обединените нации. Това би могло да бъде едно от нещата, които ще оказват помощ този развой да стане необратим “, съобщи той пред Консервативния съвет за Близкия изток.

Външният министър също по този начин прикани Израел да допусне повече филантропична помощ в Газа и съобщи, че е „ неуместно “ английската и друга жизненоважна за хората помощ да бъдат връщани назад към границата.

Външният министър съобщи, че през последните 30 години Израел е претърпял неуспех, защото не е съумял да обезпечи сигурност за своите жители. „ Само в случай че признаем този неуспех, ще има мир и прогрес “, сподели той.

Англия от дълго време поддържа решението за две страни, при което израелци и палестинци биха могли да живеят един до друг в независими страни.

Но Камерън акцентира, че Англия може да даде публично, дипломатическо самопризнание на палестинска страна не като част от окончателното спокойно съглашение, а по време на договарянията.

„ Същевременно ще би трябвало бързо да се сътвори нова палестинска власт с положителни водачи, способни да ръководят Газа “, сподели той.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР