Британският външен министър Борис Джонсън днес е на посещение в

...
Британският външен министър Борис Джонсън днес е на посещение в
Коментари Харесай

Британският външен министър Борис Джонсън днес е на посещение в Москва

Британският външен министър Борис Джонсън през днешния ден е на посещаване в Москва, където ще предизвести Русия да спре с кибер нападенията, застрашаващи английската национална сигурност или ще последва ответна реакция от английска страна.

Борис Джонсън е първият английски външен министър, навестяващ Русия за последните пет години. Визитата му в Москва идва откакто министър председателят Тереза Мей упрекна Русия, че „ се пробва да подкопае устоите на свободните общества, като трансформира дезинформацията в оръжие “. На срещата с съветския му сътрудник Сергей Лавров се чака Борис Джонсън да съобщи, че Англия не може да одобри съветското нападателно държание. Външният министър счита, че Англия разполага с механически потенциал да се бори против кибер шпионажа.

Преди да отпътува за Москва Джонсън сподели, че британско-руските връзки не са били толкоз неприятни от доста дълго време. Иначе се чака двамата министри да обсъдят опасността, която съставлява Северна Корея за световната сигурност, намирането на политическо решение на рецесията в Сирия и запазването на нуклеарната договорка с Иран. Борис Джонсън ще повдигне и въпроса за сигурността на британските футболни почитатели на идното следващата година международно състезание в Русия. Руските ентусиасти бяха упрекнати в раняването на повече от 100 британски почитатели в Марсилия на европейското състезание през 2016 година.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР