Британският треньор в скока на височина Фаяз Каан беше отстранен

...
Британският треньор в скока на височина Фаяз Каан беше отстранен
Коментари Харесай

Във Великобритания наказаха атлетически треньор заради тормоз

Британският треньор в скока на височина Фаяз Каан беше отхвърлен за три години след следствие на Британската атлетика (UKA) за държанието му. Забраната стартира от датата на първичното прекъсване на Каан на 30 юни 2021 година и ще продължи до 29 юни 2024 година

UKA повдигна 12 хипотетични обвинявания против Каан, откакто беше стартирано следствие след тъжба по отношение на неговите треньорски практики. Той оказа помощ на Роби Грабарц да завоюва сребърен орден на Олимпийските игри в Лондон през 2012 година

Каан беше отхвърлен малко преди Игрите в Токио, където щеше да се грижи за тренировките на британките Морган Лейк и Емили Бортуик.

Той продължава да работи като съветник в Саудитския олимпийски подготвителен център.

Дисциплинарна група на UKA се опита да дефинира дали държанието и държанието на Каан нарушават изискванията на Схемата за лицензиране на треньори на UKA и Кодекса за държание на треньорите.

Сред обвиняванията се твърди, че Каан е “създал атмосфера в своята подготвителна група, в която тормозът е нещо всекидневно и задоволително “.

Той отхвърли това обвиняване, само че одобри, че " тормозът е зародил сред спортисти в неговата подготвителна група ".

Каан, който призна обособени обвинявания за потребление на афектиран език, няма право да апелира решението.

Треньорът твърди, че не му е била препоръчана задоволителна поддръжка, до момента в който е бил нает от UKA и че върху него е бил оказван “изключителен напън “ да реализира резултати.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР