Британският транспортен министър Грант Шапс каза днес, че е направил

...
Британският транспортен министър Грант Шапс каза днес, че е направил
Коментари Харесай

Британският транспортен министър ще приеме бежанци в дома си

Британският транспортен министър Грант Шапс сподели през днешния ден, че е направил мерки да одобри в дома семейство от украински бежанци, свързало се с него във Facebook – щестгодишно момче, неговата майка, баба и кучето им Макс, съобщи Ройтерс.

Шапс е един от над 100-те хиляди британци, присъединили се в държавната стратегия за подкрепяне на украински фамилии, бягащи от войната. Програмата свързва бежанци със фамилии, които могат да им обезпечат заслон за най-малко шест месеца. Програмата започва по-рано този месец след тежки рецензии от страна на деятели и опозиционни законодатели, несъгласни с метода на държавното управление за приемане на бежанци в страната. Англия настояваше за инспекции за сигурност за идващите от Украйна, до момента в който Европейският съюз, който има сухопътни граници със засегнатата страна, реши да схване по-облекчен метод.

Шапс сподели, че фамилията, което се свързало с него, има големи усложнения с приемането на визи за влизане в страната. Въпреки това, той чака с неспокойствие да ги одобри в своя дом. В ефира на малкия екран Ай Ти Ви той показа, че схваща, че в този момент в дома му ще има повече хора и по-малко място, само че най-важното е да се помогне на хора, изгубили личния си дом.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР