Британският тенисист Анди Мъри каза, че се намира в най-добрата

...
Британският тенисист Анди Мъри каза, че се намира в най-добрата
Коментари Харесай

Анди Мъри се чувства все по-добре след операцията

Британският тенисист Анди Мъри сподели, че се намира в най-хубавата си форма, откогато му бе сложена железна тазобедрена става преди няколко години.

Мъри, който има три трофеи в шампионатите от Големия шлем, включително и две от " Уимбълдън ", се класира за четвъртфиналите на шампионата от сериите " Чалънджър " в Нотингам. Преди седмица той завоюва и друга " Чалънджър " конкуренция - тази в Сърбитън.

36-годишният шотландец не игра на приключилото преди дни Открито състезание на Франция, защото избра да концентрира напълно напъните си върху сезона на трева и идния домакински за него шампионат " Уимбълдън ".

" От физическа позиция бих споделил, че последните шест до девет месеца бяха доста положителни. Мисля, че това са най-хубавите месеци от кариерата ми, откогато се оперирах и това е нещо в действителност положително ", сподели Мъри, който завоюва с 6:3, 7:5 против французина Юго Грение.

" В момента играя доста мачове. На трева се усещам постоянно удобно, тъй че идващите няколко седмици ще бъдат доста добър тест за мен за това къде тъкмо се намирам ", призна той.
 Анди Мъри поздрави Джокович
Анди Мъри поздрави Джокович

Шотландецът пусна смешка по адрес на сърбина

Според Мъри обаче сега е мъчно да се реши на какво тъкмо равнище играе, защото противниците му в " Чалънджър " шампионатите не са водещите тенисисти от международната класация.

" Трудно е да се каже дали моята играе е на най-високо равнище. Не желая да звуча неуважително към играчите, които срещам, те са задоволително положителни, само че когато срещнеш някой от топ 10, те могат да разкрият недостатъци в играта ти, за които не си и подозирал. "

Шотландецът добави, че до началото на " Уимбълдън " на 3 юли ще се опита да събере задоволително точки, които да му разрешат да бъде подложен в главната скица и да има по-приемливи противници в първите два кръга.

По-късно през днешния ден Мъри ще играе с швейцареца Доминик Щрикер, а от понеделник му следва присъединяване на шампионата от сериите АТП 500 в Куинс, Лондон.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР