Британският тенис турнир от Големия шлем Уимбълдън ще използва изкуствен

...
Британският тенис турнир от Големия шлем Уимбълдън ще използва изкуствен
Коментари Харесай

Уимбълдън ще има AI коментатори тази година

Британският тенис шампионат от Големия шлем " Уимбълдън " ще употребява изкуствен интелект за коментатор тази година в партньорство с IBM, заяви Digital Trends.

Това е първата приложимост на AI в професионалния спорт - и ще стане благодарение на AI платформата на IBM watsonx. Изкуственият разсъдък ще дава информация в дадени моменти във всички мачове. 

Добрата вест за хората зад микрофоните е, че те не остават без работа - главните мачове на кортовете, които се излъчват ефирно и (или) онлайн, ще бъдат интензивно коментирани от хора.

AI ще се употребява за основни моменти в приложението на шампионата и на уеб страницата, и допълнителни надписи, които ще могат да се изключват. Те ще дават информация на база статистики от ATP, които публицистите рядко знаят наизуст.

" Инструментът е създаден по този начин, че да даде на феновене по-проницателно преживяване, когато наваксват с основни моменти от мачовете на приложението " Уимбълдън " и Wimbledon.com ", изясняват от IBM.

В последните седмици те интензивно са обучавали изкуствения разсъдък на " неповторимия език на тениса ". И дават обещание натурален глас, разнородни структури на изреченията и богат речник.

Ще има и коментар с AI за мачовете на тези кортове, които нормално не се излъчват - по-ранните в шампионата и не толкоз атрактивни.

Разбира се, професионалните спортни коментатори нямат причина да са спокойни - нищо не подсигурява, че до година-две AI няма в действителност да ги замести изцяло.

Тазгодишният " Уимбълдън ", който стартира на 3 юли, ще дава и детайлни данни за всеки състезател и неговия капацитет да достигне до финала, още веднъж благодарение на AI. Подобна информация към този момент се дава в няколко спорта, като да вземем за пример Висшата лига на Англия - възможностите на двата противника да завоюват, съгласно развиването на даден дуел.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР