Британският щам на коронавируса продължава да се разпространява по целия

...
Британският щам на коронавируса продължава да се разпространява по целия
Коментари Харесай

Много лоша новина за британския щам на коронавируса, има го в...

Британският вариант на ковид продължава да се популяризира по целия свят и предходната седмица е бил открит в 60 страни и територии, с 10 повече, в сравнение с 12 януари, заяви през днешния ден Световната здравна организация.

Южноафриканският вид, който, сходно на английския, е доста по-заразен от първичния вирус SARS-CoV-2, се популяризира по-бавно и е открит в 23 страни и територии, с 3 повече в сравнение с 12 януари, прецизира СЗО в седмичния си епидемологичен преглед.

СЗО означи също, че следи разпространяването на два други варианта, появили се в Бразилия: Р1, появил се в щата Амазонас. Той е регистриран също по този начин в Япония у четирима души, пристигнали от Бразилия.

Следи се и разпространяването на още един вид на вируса. В известието на СЗО се споделя, че за момента има незадоволителна налична информация, с цел да се реши дали има смяна в скоростта на предаване и силата на болест на тези нови варианти. Посочва се обаче, че техните генетични характерности, сходни на английския и южноафриканския вариант, изискват спомагателни проучвания.

Днес беше обявено, че в китайската столица Пекин са открити първи два случая на ковид, свързани с английския вариант. Те на територията на региона Дасин.

Зам.-председателят на центъра за надзор и профилактика на болесттите в Пекин Пан Синхо заяви през днешния ден на брифинг, че първичният източник на болест с английския вариант е дошъл от чужбина.

В края на декември Китай към този момент заяви за случай на английския вариант у студент, дошъл в Шанхай от Обединеното кралство, напомня Агенция Франс Прес.

На територията на Дасин, където е най-голямото интернационално летище на Пекин, всички търговски центрове са затворени. Освен това, управляващите ревизират за ковид всички лица, пристигнали от чужбина или от други райони на Китай след 10 декември предходната година.

Британският вариант на ковид е открит у трима пациенти, заразили се преди няколко седмици и намиращи се в болница в Берлин, заяви през днешния ден в. "Тагесшпигел ".

На 24 декември във немската федерална провинция Баден-Вюртемберг беше открит първи случай на болест с новия английски вариант. На 28 декември в провинция Долна Саксония бяха открити още два случая на английския вариант.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР