Британският щам на коронавируса е по-заразен, но не причинява по-тежко

...
Британският щам на коронавируса е по-заразен, но не причинява по-тежко
Коментари Харесай

СЗО: Британският щам е по-заразен, но не причинява по-тежко протичане на инфекцията с COVID-19

Британският вариант на ковид е по-заразен, само че не предизвиква по-тежко протичане на инфекцията с COVID-19. Това разгласи районният шеф на СЗО за Европа доктор Ханс Клуге, предава EA Daily, представени от " Фокус ". 
„ Откриването на новия вариант към този момент е докладвано от 25 страни от европейския район на СЗО, в това число Русия. Увеличеният му потенциал на предаване в действителност е проблем. В момента считаме, че тази алтернатива не оказва доста въздействие върху тежестта на болестта, т.е. с него COVID-19 не протича по-силно или, в противен случай, по-малко тежко. Той се популяризира във всички възрастови групи и децата не са изложени на нараснал риск “, изясни Клуге.
 Спешна среща в СЗО поради новите варианти на ковид Спешна среща в СЗО поради новите варианти на ковид
Комитетът за изключителните обстановки към Световната здравна организация се събира през днешния ден, с цел да разиска новите разновидности на ковид. По...
Според представителя на интернационалната организация при започване на 2021 година над 280 милиона поданици на европейския район на СЗО са в изискванията на локдаун, а повече страни са оповестили въвеждането на частична карантина предходната седмица. Регионът продължава да изпитва доста високи равнища на зараза.
Ваксинацията е почнала, само че към този момент единствено в няколко страни по света и това е обезпокоително за СЗО.
„ От 23,5 милиона дози ваксини, прилагани по целия свят, 95% са в 10 страни. Мога да ви уверя, че СЗО и нашите сътрудници работят интензивно, с цел да подсигуряват, че всяка страна може да получи ваксини, само че че всяка страна, която може да извърши своята част, би трябвало да отдели нужните запаси за поощряване на справедливото систематизиране на имунизациите. Ние просто не можем да позволим никоя страна или общественост да остане без контрол “, акцентира Клуге.
Регионалният шеф на СЗО приканва дистрибуцията на ваксини да се управлява от правилата на взаимност, правдивост и обществена правдивост.
 Вирусолог: Всяка информация, която СЗО събере от Ухан, ще бъде скъпа Вирусолог: Всяка информация, която СЗО събере от Ухан, ще бъде скъпа
Всяка информация, която ще се събере по време на задачата на СЗО в Китай за произхода на ковид, причиняващ Covid-19, ще бъде ценн...
„ Тези полезности са единственият ни излаз в тези смутни времена, тъй като никой не може да се счита за безвреден, до момента в който всички не са в сигурност “, акцентира лекарят.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР