Британският съвет се извини на Джордж Оруел, че отхвърлил негово

...
Британският съвет се извини на Джордж Оруел, че отхвърлил негово
Коментари Харесай

Британският съвет се извини на Оруел, че не е публикувал негово есе преди 70 г.

Британският съвет се извини на Джордж Оруел, че отхвърлил негово есе преди 70 години, заяви Би Би Си. 

Авторът на " 1984 " и " Фермата на животните " написал есе, озаглавено " В отбрана на британското готвене ", през 1946 година От Съвета обаче, който се опитвал да разпространява английските връзки с други страни, споделили на Оруел, че ще е " безразсъдно да го разгласява за континенталния четец ".

Редакторът отбелязал, че есето му че отлично, само че " с една или две дребни рецензии ", в това число за рецептата на Оруел за мармалад от портокали, в която имало доста вода и захар.

В есето, оповестено по-късно в " Evening Standard ", Оруел разказва английската диета като " елементарна, много тежка, евентуално леко варварска ", в която " горещите питиета са допустими в множеството часове на деня ".

" Изглежда организацията в тези дни не е имала възприятие за комизъм и не е била склонна на опасности, по тази причина е желала да избегне публикуването на есе за храна (дори такова, което загатва пагубните последствия от войната) по време на гладната зима на 1945 година ", изяснява анализаторът на Британския съвет Аласдер Доналдсън.

" Над 70 години по-късно Британският съвет с наслада желае да поправи грешката си за отхвърлянето на евентуално най-великия политически публицист в Обединеното кралство през XX век, като разгласява истинското есе дружно с писмото, с което то е отхвърлено ", добави той. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР