Британският самолетоносач HMS Queen Queen Elizabeth ще се присъедини към

...
Британският самолетоносач HMS Queen Queen Elizabeth ще се присъедини към
Коментари Харесай

Британски и френски самолетоносачи създават мощна експедиционна армада

Британският самолетоносач HMS Queen Queen Elizabeth ще се причисли към френския самолетоносач " Шарл де Гол ", с цел да образува мощна армада в Средиземно море през идващите месеци, разясняват ръководителите на защитата, написа The National.

Самолетоносачът на Кралския флот на стойност 3 милиарда английски лири (4,25 милиарда долара) със своите 18 усъвършенствани самолета F35 и 30 изтребителя Rafale на френския флот ще показват забележителна мощ в Източното Средиземноморие през лятото .

HMS Queen Elizabeth също е подготвен да отговори на всяка евентуална опасност от тероризъм на ДАЕШ в морето, потвърдиха висши военноморски командири.

Вероятността HMS Queen Elizabeth да показва своята мощ, когато се насочи към шестмесечното разполагане през идващите дни, нараства, като се обмислят удари против терористични цели в Сирия и Ирак .

Освен това самолетоносачите могат да бъдат употребявани против евентуално разполагане на противокорабни ракети на хутите в Йемен, в случай че бъде решено, че съставляват непосредствена опасност.

" Ще има забележителна връзка с френския флот в Средиземно море със самолетоносача " Шарл де Гол ", които ще се съберат, ще работят и ще упражняват дружно ", разяснява Ангус Лапсли, началник в Министерството на защитата. " Това ще помогне, наред с други неща, да подчертае какъв брой мощни могат да бъдат комбинираните експедиционни сили от Обединеното кралство и Франция . "

Обединеният флот от повече от дузина от най-модерните военни кораби в света , в това число английските ракетни миноносци вид 45 и подводници ловеци, ще бъде най-сериозната мощ, следена в Средиземно море от десетилетия .
 Британски и френски кораби обезпечават сигурност на съдружниците в Черно море
Британски и френски кораби обезпечават сигурност на съдружниците в Черно море

Руският черноморски флот " държи под око " корабите на НАТО

Това също ще бъде алегоричен миг на англо-френското единение след изстудяване на връзките след Брекзит , когато военни в рибарски спор край остров Джърси по-рано този месец.

Командващият английските военни интервенции вицеадмирал сър Бен Кей разяснява, че флотът ще може да способства за акцията против терористите. " Напълно съм сигурен, че можем да отговорим на опасността от ДАЕШ с ударната група ", сподели той.

Ръководителите на защитата също ясно дадоха да се разбере, че самолетите F35 ще бъдат употребявани за нанасяне на удари по екстремисти , с цел да се предотврати одобряването им в Ирак.

След като ударната група на самолетоносача, формирана от шест военни кораба, съпътстващи HMS Queen Elizabeth, напусне Арабско море през лятото , тя ще отплава на изток, с цел да направи четири продължителни спирки в Азия, в Сингапур, Индия, Южна Корея и Япония .

Потенциал за спомагателна точка на възпламеняване ще настъпи, когато навлезе в Южнокитайско море .

Британското държавно управление към момента не е удостоверило дали HMS Queen Queen Elizabethо ще направи алегорично, само че провокативно прекосяване през Тайванския проток, тъкмо до крайбрежията на континентален Китай.
 Британският кралски флот - сигурен съдружник на Съединени американски щати против Китай
Британският кралски флот - сигурен съдружник на Съединени американски щати против Китай

Западът схваща световното предизвикателство към демокрациите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР