Британският режисьор, сценарист, актьор и писател Тери Джоунс е починал

...
Британският режисьор, сценарист, актьор и писател Тери Джоунс е починал
Коментари Харесай

Холивуд потъна в скръб! Почина легенда, идвала и в България

Британският режисьор, сценарист, артист и публицист Тери Джоунс е умрял на 77-годишна възраст. Това заяви "Дейли мейл ", базирайки се на наговия сътрудник. Големият създател, готувал преди години и в България, страдаше в последните години от рядка форма на деменция.

Според английското издание, той е умрял в леглото си, като брачната половинка му се е грижила до последния миг за него.

Терънс Греъм Пери Джоунс (на британски: Terence Graham Parry Jones) е уелски комедиен актьор и сценарист. Един от членовете на групата от сценаристи и артисти, образували Monty Python's Flying Circus. В именитият колеткив влизат още Ерик

Той ко-режисирал Monty Python and the Holy Grail и режисирал Life of Brian и The Meaning of Life. Заел се с режисурата, когато за пръв път се усетило, че член на групата би трябвало да е виновен за тези неща.

Въпреки, че останалите от групата оценявали напъните му, имало известно отвращение от това да бъдат командвани от човек, който виждали като еднакъв, изключително когато той се прави на режисьор.

Това довело до доста смешки с Джоунс. Ерик Айдъл, да вземем за пример, непрекъснато го назовава най-скучния мъж на планетата. Едни от най-запомнящите се функции на Джоунс са тези на дами на междинна възраст с тъничък глас.

Написва дружно с Майкъл Палин Ripping Yarns написал е и сюжета за „ Лабиринт “ (1986). Съща по този начин е създател на няколко книги за средновековна история и доста детски книги. Режисьор е на няколко кино лентата, в това число Erik the Viking (1989) и The Wind in the Willows (1996). Той е водещ и на документален филм за кръстоносните походи.

Джоунс има три деца от двата си брака.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР