Британският регулаторен орган за данни е наложил глоба на TikTok

...
Британският регулаторен орган за данни е наложил глоба на TikTok
Коментари Харесай

Глобиха TikTok с 15,9 млн. долара във Великобритания

Британският регулаторен орган за данни е наложил санкция на TikTok в размер на 12,7 млн. паунда (15,9 млн. долара) за това, че е разрешил на до 1,4 млн. деца под 13 години да употребяват платформата ѝ в нарушаване на личните ѝ правила, съобщи Агенция Франс Прес.

Службата на комисаря по информацията съобщи, че китайската компания е нарушила законодателството на Обединеното кралство, като не е получила единодушието на родителите или настойниците за потребление на данните на децата, откакто те са основали сметки, макар че са били прекомерно дребни.

ТикТок оспори констатацията, което в допълнение утежни ситуацията ѝ след вълната от забрани от страна на западните държавни управления за потребление на платформата на публични устройства заради опасения, че данните могат да бъдат налични за Пекин.

" Ще продължим да преглеждаме решението и обмисляме последващи стъпки ", се споделя в изказване на компанията.

" Инвестираме обилни средства, с цел да помогнем на лица под 13 години да не влизат в платформата, а нашият екип за сигурност, който наброява 40 000 души, работи непрекъснато, с цел да помогне за поддържането на платформата в сигурност за нашата общественост ", се споделя в известието.

Въпреки това TikTok приветства решението на ICO да понижи санкцията от 27 млн. паунда, за която регулаторът по-рано беше предизвестил, че може да наложи.

Условията за прилагане на известната платформа за шерване на видеоклипове не разрешават на деца под 13 години да основават сметки.

Но ICO съобщи, че TikTok не е направила съответни инспекции, с цел да предотврати това във Англия, и че през 2020 година са били наранени до 1,4 млн. деца.

" Това значи, че техните данни може да са били употребявани за следене и профилиране, евентуално доставяйки нездравословно, неуместно наличие при идващото им приплъзване ", съобщи комисарят по информацията Джон Едуардс.

" Съществуват закони, които подсигуряват, че нашите деца са толкоз сигурни в цифровия свят, колкото и във физическия ", сподели той в изказване.

" TikTok не съблюдава тези закони. "
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР