Британският регулатор, отговорен за надзора на конкуренцията, ще стартира разследване

...
Британският регулатор, отговорен за надзора на конкуренцията, ще стартира разследване
Коментари Харесай

Великобритания разследва сделка на Nvidia за 40 млрд. долара

Британският регулатор, виновен за надзора на конкуренцията, ще започва следствие на договорката на Nvidia за закупуването на производителя на чипове Arm Holdings в договорка за 40 милиарда $, съобщи Ройтерс.

Органът за конкуренция и пазари (CMA) съобщи, че „ евентуално ще обмисли дали след поглъщането Arm има тласък да се отдръпна, да увеличи цените, или да понижи качеството на услугите си за лицензиране на IP за съперниците на Nvidia “.

Споразумение за придобиването на английската Arm един от най-големите разработчици на графични процесори подписа през септември след договаряния с досегашния притежател, SoftBank Group.

Това породи терзания за евентуалното влияние върху дългогодишната позиция на Arm като безпристрастен снабдител, който дава технологията си на разнообразни клиенти, в това число Apple и Qualcomm.

Nvidia се ангажира да резервира модела за отворено лицензиране на Arm и да резервира неутралността, която била измежду основите за триумфа на компанията, която следва да придобие.

Британското държавно управление преглежда договорката, в това число уговорките на Nvidia да резервира централния офис и личния състав на компанията в Кеймбридж, Източна Англия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР