Британският производител на дрехи Marks & Spencer напълно ще напусне

...
Британският производител на дрехи Marks & Spencer напълно ще напусне
Коментари Харесай

Marks & Spencer напуска руския пазар

Британският производител на облекла Marks & Spencer изцяло ще напусне съветския пазар на фона на обстановката в Украйна, оповестява ТАСС.

Известно е, че компанията краткотрайно спря доставката на артикули до магазините в Русия при започване на март. Собственик на «Марка Рус» (оператор и дистрибутор на магазините с марката Marks & Spencer в Руската Федерация) е Retail International Holding B.V., записана в Холандия, и две физически лица, едното от които е турски жител.

По-рано се появи и информация, че немският производител на дрехи Hugo Boss също стопира да работи в Русия за неустановен период. Същото решение разгласи испанската компания за търговия на дребно Inditex, която включва всеобщите марки Zara, Bershka, Pull & Bear, Oysho, Massimo Dutti и други марки. Inditex изцяло затвори магазините и онлайн продажбите на артикули в страната,пише ТАСС.

Освен това през март задграничните платформи за търговия на дребно Net-a-Porter, Mr Porter, Yoox и The Outnet също оповестиха прекъсване на продажбите на артикули на съветски купувачи. Подобна обстановка се случи и с стилните марки Hermes, Louis Vuitton, Mango, Asos, Nike, както и Adidas, Puma и други огромни компании, които напусна съветския пазар поради войната в Украйна, напомня Лента.ру.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР