Британският производител Aston Martin ще пусне на пазара ограничена серия

...
Британският производител Aston Martin ще пусне на пазара ограничена серия
Коментари Харесай

Играчка за милиардери – пускат коли с картечници и сменящи се номера

Британският производител Aston Martin ще пусне на пазара лимитирана серия от модела DB5, който ще бъде тъкмо компие на автомобила на именития сътрудник Джеймс Бонд от компания „ Голдфингер”.

Машините ще се сглобяват в завода в Нюпорт-Панъл, където е създаван и истинския DB5. Колите оптимално ще повтарят автомобила от кино лентата, като ще получат даже шпионски джаджи, оповестява Autocar. Сред тях са изменящи се по време на движени регистрационни номера и бутафорни картечници.
Идеята на Aston Martin е сходни коли да заинтригуват най-много колекционерите, защото те няма да бъдат сертифицирани за придвижване по пътищата. Всяка една от колите ще коства най-малко 2,75 млн. английски паунда, което ясно демонстрира към каква публика са ориентираните машините.

Компанията планува да поризведе общо 28 „ шпионски” екземпляра, като три от тях няма да се продават. Единият DB5 Aston Martin ще бъде изложен в музея на марката, а вторият ще бъде за компанията Eon Productions, която има правата върху филмите за Джеймс Бонд. Третата кола ще бъде изложена на търг, като парите от нейната продажба ще отидат за благотворителни цели.

Оригиналният Aston Martin DB5 е най-разпознаваемата кола на Агент 007. От модела са създадени общо 1021 бройки, като той се задвижва от редови 6-цилиндров мотор с размер 4,0 литра и мощ 282 к.с. Абревиатурата „ DB” в името на автомомобилаозначава буквите на Дейвид Браун – притежател на компанията Aston Martin през интервала 1947-1972 година

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР