Британският принц Уилямобяви плановете си да построи жилища на територията

...
Британският принц Уилямобяви плановете си да построи жилища на територията
Коментари Харесай

Принц Уилям ще строи жилища в помощ на бездомните

Британският принц Уилям разгласи проектите си да построи жилища на територията на херцогство Корнуол в помощ на бездомните в югозападната част на Англия, съобщи ДПА.

В съдействие с корнуолската благотворителна организация за битка с бездомността St Petrocs планът ще обезпечи 24 жилища в Нанследан, Нюкей, с „ цялостна поддръжка “, с цел да се сътвори път към непрекъснат дом, съобщи Дарик.

Разработването на „ висококачествените жилища за краткотрайно настаняване “ ще стартира през септември, а първите се чака да бъдат приключени през есента на идната година.

Херцогство Корнуол е портфейл от земя, здания и вложения, оценено на повече от 1,26 милиона английски лири, което обезпечава догоди за престолонаследника.

В изявление за вестник предходната година Уилям, който е херцог на Корнуол, беше запитан дали има проекти да обезпечи налични домове на територията. „ Има. Абсолютно. Социални жилища. Ще ги видите, когато са подготвени “, сподели той.

„ Недостигът на обществени и частни парцели чартърен се счита за съществена причина за увеличение на броя на бездомните в цялата страна, заради което сме горди да стартираме този план дружно с проектите да се появят повече евтини и налични жилища в херцогството “, сподели Бен Мърфи, шеф на парцела.

Въпреки това политическата група „ Република “, която е срещу монархията, разкритикува плана. Те показват, че планът ще донесе облага на Уилям, който получава средства от държавния бюджет.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР