Британският принц Уилям ще се върне на кралския пост тази

...
Британският принц Уилям ще се върне на кралския пост тази
Коментари Харесай

Ще поеме ли принц Уилям част от задълженията на болния си баща

Британският принц Уилям ще се върне на кралския пост тази седмица , откакто си взе отпуск след коремната интервенция на брачната половинка си, оповестиха от двореца Кенсингтън, съобщи Агенция Франс Прес.

41-годишният Уилям, най-големият наследник на крал Чарлз III и престолонаследник , отсрочи обществените си задължения, с цел да се грижи за брачната половинка си Катрин, принцеса на Уелс, и трите им деца, откакто тя беше оперирана в средата на януари.

Уилям ще организира инвеститура в замъка Уиндзор и ще участва на годишната церемония вечер за набиране на средства за Лондонската въздушна кола за спешна помощ в центъра на Лондон, оповестиха от двореца. Принцът явно ще поеме някои от обществените задължения на татко си , за който бе обявено, че е диагностициран с рак .

Междувременно стана ясно, че по-малкият брат п ринц Хари незабавно се прибира в Лондон , с цел да се види с татко си. Преди да замине за Съединени американски щати той и брачната половинка му Меган се отдръпнаха като настоящи членове на кралската фамилия и действително той няма по какъв начин да замества татко си в обществени събития.



Крал Чарлз към този момент е почнал лекуване и по гледище на неговите лекари той ще би трябвало да отстъпи крачка обратно и да почива повече. От Бъкингамския замък обясниха, че част от уговорките на негово величество ще бъдат разпределени сред други членове на кралската фамилия, само че държавните каузи и подписването на документи си остават прерогатив на краля.

Независимо от заболяването, Чарлз ще продължи да извършва конституционните си отговорности като държавен глава на Обединеното кралство Англия и Северна Ирландия и на 14 други кралства от Общността на нациите.

Британското кралско семейство претърпя двоен здравословен проблем през януари, когато беше оповестено, че Чарлз ще се лекува от уголемена простата , а принцесата на Уелс се възвръща от коремна интервенция.



Кралят напусна болничното заведение на 29 януари, три дни след интервенцията си и единствено няколко часа откакто дворецът Кенсингтън заяви, че 42-годишната принцеса също е напуснала клиниката след претърпяна интервенция.

На пети януари бе обявено, че до момента в който е бил в болничното заведение, н егово величество е научил, че има рак .

Едновременното неявяване на краля, Кейт и Уилям наложи 76-годишната кралица Камила да поеме всички обществени задължения на тримата.

Очаква се принцесата на Уелс да остане вкъщи най-малко до Великден , оповестиха от офиса ѝ в двореца Кенсингтън.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР