Британският принц Уилям се разхожда във водите на Сингапур за

...
Британският принц Уилям се разхожда във водите на Сингапур за
Коментари Харесай

Принц Уилям се разхожда с драконова лодка в Сингапур преди церемонията по връчването на наградата Earthshot

Британският принц Уилям се разхожда във водите на Сингапур за една заран на драконова лодка преди действия, свързани с годишната Награди Earthshot, които се стремят да насърчат намирането на решения за заканите за околната среда на планетата

От Associated Press, 5 ноември 2023 година, 23:10 ч.

СИНГАПУР – Британският принц Уилям пое във водите на Сингапур за една заран на драконова лодка в понеделник, преди дейностите за годишните награди Earthshot Prize, ориентирани към поощряване на решения за екологичните закани на планетата.

Облечен със избавителна жилетка и черна шапка, принцът на Уелс седеше в дълга тясна лодка, до момента в който гребеше със спортисти от клуба British Dragons по река Каланг. Работейки по двойки, Уилям и останалите 19 гребци гребяха пламенно под равномерния темп на барабанист, застанал на носа.

Неговата лодка победи в малко съревнование с друга лодка, капитан от английския висш комисар Кара Оуен. Това не беше първият път за Уилям, разпален състезател, който опита ръката си в карането на драконова лодка със брачната половинка си Кейт, принцесата на Уелс, по време на обиколка на Канада през 2011 година

Състезанията с драконови лодки, произхождащи от Китай, могат да бъдат проследени близо 2000 години обратно, преди да станат съвременен интернационален спорт през 1976 година

„ Бях имах задоволително шанс да седнал съм до него и той е просто доста прекрасен човек, " сподели Лора Грийнууд, британка, която е член на British Dragons. " Той е карал драконова лодка преди, тъй че се усещаше някак убеден в това, което той правеше... Беше много бързо, тъй че се поддържаше доста добре. “

41-годишният Уилям дойде в неделя преди годишните награди Earthshot гала, първата извършена в Азия. Уилям и неговата благотворителна организация Royal Foundation стартираха световното съревнование за околна среда през 2020 година, с цел да разпространяват новаторски решения и технологии за битка с световното стопляне и възобновяване на планетата.

Уилям ще приказва на звездна гала по награждаването във вторник, където спечелилите ще бъдат посочени в пет категории: отбрана на природата, чист въздух, възкръсване на океана, елиминиране на отпадъците и изменение на климата.

Всеки победител ще получи 1 милион лири ($1,2 милиона), с цел да им помогне да разширят плановете си за по-широк световен обсег. Всичките 15 финалисти, представляващи шест континента и определени от 1300 номинирани тази година, ще получат помощ за разширение на своите планове.

Актьорите Хана Уодингам и Стърлинг К. Браун ще сътрудничат -домакин на събитието, на което ще участва и природозащитникът Робърт Ъруин и известни персони, в това число носителката на Оскар Кейт Бланшет и актьорите Лана Кондор и Номзамо Мбата.

Наградата името се отнася до речта на починалия президент Джон Ф. Кенеди от 1962 година за „ лунна фотография “, която провокира американците да стигнат до Луната до края на това десетилетие. Това въодушеви принца и неговите сътрудници да си слагат сходна цел за намиране на решения на екологичните проблеми до 2030 година

Церемонията по встъпването в служба се организира в Лондон през 2021 година, а втората в Бостън предходната година.

Офисът на Уилям в двореца Кенсингтън заяви, че Сингапур е определен за хазаин на тазгодишната гала заради ролята му на „ център за нововъведения “ в Югоизточна Азия.

По време на четиридневното си посещаване, първото му посещаване в града-държава от 2012 година насам, Уилям ще посети и президента на Сингапур Тарман Шанмугаратнам и ще се срещне с министър-председателя Лий Сиен Лонг.

Уилям също по този начин възнамерява да участва на срещата на върха United for Wildlife, включваща представители на правоприлагащи органи, групи за запазване и корпорации, работещи за битка с търговията с противозаконни артикули от дивата природа, оценени на 20 милиарда $ годишно.

< h2 class= " KuBv lFzl GbVC HkWF HfYh kGyA SwCr " > Водещи истории

Хиляди протестиращи се събират в окръг Колумбия, с цел да призоват за преустановяване на огъня в Газа

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР