Британският принц Хари заяви, че се е отказал от кралските

Британският принц Хари заяви, че се е отказал от кралските ...

Принц Хари: Избягах от Великобритания заради токсичната преса


Британският принц Хари заяви, че се е отказал от кралските си задължения заради „токсичната“ британска преса, която е разрушавала психическото му здраве. Той допълни, че не се е оттеглил от службата си към обществото, предава Ройтерс.

Миналата седмица Бъкингамският дворец обяви, че внукът на кралица Елизабет Втора и американската му съпруга Меган са осъществили окончателното си отделяне от кралското семейство, няма да се завърнат като работещи членове и ще изгубят протекциите си.

36-годишният Хари и 39-годишната Меган разтърсиха монархията през януари 2020 г., когато обявиха намерението си да се оттеглят от кралските си задължения и да започнат нов живот отвъд океана.

„Никога не сме си отивали. По-скоро се оттеглихме, отколкото да сме напускали, средата беше наистина трудна, мисля, че много хора го видяха“, каза Хари в интервю за Джеймс Кордън, водещ на Late Late Show в САЩ.

„Всички знаем каква може да бъде британската преса, тя разрушаваше психическото ми здраве. Казах си, че това е отровно. Така че направих това, което всеки съпруг и баща би направил, исках да измъкна семейството си от там“, сподели Хари.

Още по темата
Преди да се установи в Калифорния, двойката се оплакваше от отношението на британските таблоиди към Меган, чийто баща е бял, а майка й е афро-американка. Те заявиха, че понякога това отношение се превръщало в тормоз или расизъм.

По-рано този месец Меган осъди един таблоид за нарушаване на личното й пространство, след като отпечатал откъси от нейно писмо до баща й, а миналия месец Хари спечели дело за клевета срещу същия вестник заради твърдение, че той обърнал гръб на армията.

Критиците на двойката, която обяви този месец, че очаква второто си дете, казват, че иска реклама, но по нейни собствени правила. Задълбочено интервю, което Хари и Меган са дали за американската тв водеща Опра Уинфри, ще бъде излъчено на 7 март.

Неодобрение имаше и към реакцията на двойката към раздялата миналата седмица, когато те заявиха, че запазват ангажимента си към живота в служба на обществото. Някои коментатори направиха разграничение между техния живот и появяваното от 94-годишната кралица чувство за дълг през 69-годишното й царуване.

„Доколкото зависи от мен, каквито и решения да се вземат в това отношение, никога няма да си отида“, заяви Хари, който според някои коментатори бил недоволен, че е загубил скъпоценните си кралски протекции, особено тези, свързани с армията, в която служи десет години.

Хари каза още пред Кордън, че хитовият сериал на Netflix „Короната“, измислена история за живота на кралицата и нейното семейство, „е слабо базиран на истината“.

„Той дава груба представа за начина на живот, за натиска заради поставянето на дълга и службата над семейството и всичко останало, какво може да дойде в резултат на това“, каза Хари.

„Аз съм много повече ОК с „Короната“, отколкото с нещата, които се пишат за семейството ми, за съпругата ми или за мен самия, защото… това са пълни измислици, приемете го както искате, но това се съобщава като факти, защото се предполага, че е новина“, допълни той.

Хари разкри още, че първата дума на едногодишния му син Арчи била „крокодил“ и сподели, че кралицата му е изпратила гофретник като коледен подарък.

Източник: investor.bg