Британският принц Хари заяви, че се чувства задължен да опита

...
Британският принц Хари заяви, че се чувства задължен да опита
Коментари Харесай

Принц Хари иска да продължи мисията на майка си в борбата със СПИН

Британският принц Хари съобщи, че се усеща длъжен да опита да довърши работата на починалата си майка принцеса Даяна в битката с вируса ХИВ и прикани хората да се подлагат на проби за вируса, заяви Ройтерс.

Принцеса Даяна се ръкува с пациенти със СПИН в лондонска болница през 1987 година - акт, който се възприе като крайъгълен камък в борбата с позорното леке върху хората, инфектирани с вируса. Принц Хари също стана деятел в акциите за битка със СПИН и ХИВ.

" Дейността на майка ми остана незавършена ", сподели той на някогашния капитан на тима на Уелс по ръгби Гарет Томас, който разгласи през 2019 година, че е ХИВ-позитивен. Принц Хари приказва във видеозапис във връзка Националната седмица за подлагане на проби за ХИВ.

" Чувствам се длъжен да се опитам и да я продължа, доколкото е допустимо. Не бих могъл да я заместя изцяло, изключително в тази сфера...заради стореното от нея, поради убежденията ѝ и поради това какъв брой ясно се чуваше гласа ѝ по тази тематика ", споделя Хари.

По данни на Световната здравна организация към края на 2020 година към 38 милиона души по света живеят с ХИВ, а от болести, свързани със СПИН, са умряли над 36 милиона души от 80-те години на предишния век.

Водещи неправителствени организации, които са дейни в битката против ХИВ и СПИН, се надяват, че посредством широкомащабни проби до 2030 година може да се постави завършек на новите случаи на заразяване с вируса в Англия. Принц Хари си направи тест през 2016 година и това провокира растеж от 500 % на искащите да се подложат да проби единствено в една от неправителствените организации. Тестовете за ХИВ обаче са намалели с 30 на 100 по време на пандемията от новия ковид.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР