Британският принц Хари подчерта необходимостта от борба с институционалния расизъм

...
Британският принц Хари подчерта необходимостта от борба с институционалния расизъм
Коментари Харесай

Принц Хари заклейми расизма в реч за наградите Даяна

Британският принц Хари акцентира нуждата от битка с институционалния расизъм в тирада, която записа и бе излъчена на церемонията за премиите " Даяна ", учредени в памет на майка му и в поддръжка на надарени младежи, заяви Асошиейтед прес.

Във видеообръщение, показано по време на виртуалната гала, херцогът на Съсекс сподели, че " институционалният расизъм няма място в обществата ни, само че към момента е ендемичен ".

" Съпругата ми сподели наскоро, че нашето потомство и тези преди нас не сме създали задоволително, с цел да изправим грешите от предишното. Аз също скърбя, че не сме създали света подобен, какъвто го заслужавате ", сподели принц Хари.

Речта съответства с 59-ата година от рождението на принцеса Даяна, майката на принц Хари, която умря в автомобилна злополука през 1997 година, когато Хари бе на 12 година
 

— Cosmopolitan UK (@CosmopolitanUK)

Херцогът на Съсекс уважи младежите, отличени на церемонията, за работата им против расизма и несправедливостите и сподели, че вижда в тях " най-голямата вяра " на фона на разделянето и гнева по света.

През 2016 година Хари упрекна медиите, че тормозят Меган, тогавашната му другарка и към този момент брачна половинка, като особено подлага на критика " расисткия подтекст " в някои изявления. Майката на Меган е чернокожа, а татко й е бял.

Миналия месец Меган приказва пред учениците от гимназията в Лос Анджелис, където е учила, във връзка на убийството при арест на чернокожия Джордж Флойд в Минесота.
 
taking place today (on what would be Princess Diana’s 59th birthday).
In it, he says institutional racism is still “endemic ” in our societies and has pledged that he and Meghan will be “part of the change ” needed.
— Omid Scobie (@scobie)

Хари и Меган в този момент живеят в Лос Анджелис със сина си Арчи, откакто се отдръпнаха като високопоставени членове на английското кралско семейство в края на март.
 

— A NEW DAY DAWNING!
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР