Британският принц Хари откри в събота третите Invictus Games –

...
Британският принц Хари откри в събота третите Invictus Games –
Коментари Харесай

Принц Хари откри в Канада Игри за войници инвалиди и показа американската си приятелка


Британският принц Хари откри в събота третите Invictus Games – игри за ранени и инвалидизирани бойци и за пръв път се появи обществено с приятелката си Мегън Маркъл.

Облечената с кафяво кожено яке, американската актриса седеше няколко реда зад принца, който взе участие в церемонията по откриването дружно с първата дама на Съединени американски щати Мелания Тръмп.

„ Игрите Инвиктус са уникален и величествен метод да бъде отдадена респект към тези, които са пожертвали толкоз доста за страната си ”, сподели канадският министър председател Джъстин Трюдо.

Принц Хари и Мелания Тръмп, облечена в кариран костюм, размениха няколко думи по време на събитието и позираха за фотография, преди принцът да раздаде първите медали от надпреварата по майсторско шофиране.

Принцът, облечен в наследник блейзър и бежов панталон, прекара известно време със спортистите откакто посети център за наркомании и психологично здраве в Торонто, където преди 26 години е гостувала и починалата му майка принцеса Даяна.

Почитатели на Хари и представители на медиите с неспокойствие чакаха първата публична обществена поява на принца и Маркъл, откогато този месец 36-годишната актриса призна в изявление за сп. „ Венити феър ”, че двамата са „ влюбени ”.

По стратегия внукът на кралица Елизабет ще отседне в дома на Маркъл в Торонто през 8-те дни на Игрите.

В словото си принцът сподели, че тази игри „ освен оказват помощ на ветераните да се възстановят от психическите и физическите си рани, само че въодушевяват хората да следват в своя живот техния образец на резистентност, оптимизъм и работа ”.

След предходните Игри в Орландо, щата Флорида, третата спортна демонстрация събра над 550 ранени бойци и ветерани от 17 страни.

Първите Invictus Games, на основата на параолимпийските игри, се организираха през септември 2014 в Лондон. Те бяха проведени от принц Хари, който служеше в английската войска и беше на задача в Афганистан.

Канадските поп изпълнителки Sarah McLachlan (Сара Маклаклан) и Alessia Cara (Алесия Кара) и английското сопрано Laura Wright (Лора Райт) пяха на откриването, а американският рок музикант Брус Спрингстийн ще взе участие в церемонията по закриването на 30 септември, паралелно с кнадеца Брайън Адамс и представителя на Квебек Coeur de Pirate (Кьор дю пират). /АФП
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР