Британският принц Хари няма да доведе от САЩ децата си

...
Британският принц Хари няма да доведе от САЩ децата си
Коментари Харесай

Принц Хари се страхува за децата си в… Англия

Британският принц Хари няма да докара от Съединени американски щати децата си - Арчи и Лилибет, да видят родината му, тъй като това е прекомерно рисковано без публична полицейска отбрана. Това стана ясно в съда в Лондон. Принцът съди английското държавно управление.

Синът му Арчи е съвсем на 3 години, а Лилибет е на осем месеца и се роди в Съединени американски щати, откакто Хари и брачната половинка му - американката Меган Маркъл, се отхвърлиха да са членове на английското кралско семейство и емигрираха.

Адвокатите на принца, който е внук на кралица Елизабет и е шести в реда за заместничество на короната, споделиха на правосъдно чуване в петък, че принцът няма предпочитание да докара децата си в родината си, тъй като това няма да е безвредно, оповестиха Асошиейтед прес и Франс прес, представени от Българска телеграфна агенция.

Хари оспорва в съда отхвърли на английското държавно управление той самичък да заплаща, само че да употребява полицейска отбрана, когато е във Англия.

Старшите членове на английското кралско семейство получават полицейска защита с парите на данъкоплатците, само че Хари загуби това право, откакто с Меган се отдръпнаха от кралските си задължения и се реалокираха в Съединени американски щати през 2020 година

Хари, който е херцог на Съсекс, желае да може самичък да заплаща, само че да получава публична полицейска отбрана, като аргументът му е, че персоналната му защита от Съединени американски щати няма нужните пълномощия в чужбина, нито достъп до английска разследваща информация.

От английското държавно управление споделиха, че е неуместно да разясняват правна процедура.

По време на чуването във Висшия съд в Лондон адвокатката на принц Хари - Шахид Фатима, съобщи, че херцогът " не се усеща в сигурност, когато е във Англия при ограниченията за сигурност, прилагани по отношение на него ".

" Ясно е, че той желае да се върне и да види фамилията и приятелите си, да продължи да поддържа организациите, които са покрай сърцето му ", сподели тя и добави, че Англия е и постоянно ще бъде неговият дом.

Хари, който живее в Санта Барбара, Калифорния, не участва на предварителното чуване в лондонския съд, разгледал причините и на двете страни по случая.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР