Британският принц Хари, който живее в САЩ, пристигна в Лондон,

...
Британският принц Хари, който живее в САЩ, пристигна в Лондон,
Коментари Харесай

Принц Хари се върна в Лондон за откриване на паметник на принцеса Даяна

Британският принц Хари, който живее в Съединени американски щати, дойде в Лондон, с цел да взе участие в церемонията по откриването на монумент на починалата му майка принцеса Даяна, заяви английското електронно издание " Мейлонлайн ".

По-рано английската организация ПА цитира известие на английското кралско семейство, че херцогът на Кембридж Уилям и херцогът на Съсекс Хари ще вземат участие в церемонията по откриването на монумент на принцеса Даяна (1961-1997) идната седмица в Лондон, заяви ТАСС.

Тържественото мероприятие е планувано за 1 юли, за шестдесетата годишнина от рождението на принцесата на Уелс, в една от градините на двореца Кенсингтън, който бе неин дом след сватбата ѝ с английския престолонаследник принц Чарлз. Заради пандемията церемонията ще е в стеснен кръг от родственици и другари на починалата принцеса Даяна. Сред тях ще бъде и създателят на паметника Иън Ранк-Броудли.

Принцеса Даяна почина в автомобилна злополука в Париж на 31 август 1997 година

Малкият ѝ наследник принц Хари, който се пресели със фамилията си в Съединени американски щати, е дошъл през днешния ден по обяд в Лондон с полет от Лос Анджелис и се е отправил към Фрогмор котидж, където ще бъде под петдневна карантина според санитарните ограничения поради пандемията. Фрогмор, близо до двореца Уиндзор, където от повече от година поради пандемията живее кралица Елизабет Втора, бе предоставена на принц Хари и брачната половинка му Меган Маркъл след сватбата им. След карантината принц Хари ще се подложи на тест за новия ковид, преди да се причисли към церемонията в четвъртък. Принц Хари е дошъл в Лондон самичък. Съпругата му Меган, която неотдавна роди второто дете на двойката - Лилибет Даяна, е останал в Съединени американски щати с бебето и с първородния наследник Арчи.

Паметникът на принцеса Даяна е поръчан от синовете ѝ Уилям и Хари. Двамата ще се срещнат на откриването му за първи път след погребението на дядо им принц Филип през април.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР