Британският принц Хари, който често воюва с британската преса, беше

...
Британският принц Хари, който често воюва с британската преса, беше
Коментари Харесай

Принц Хари ще се бори срещу лавината от дезинформация

Британският принц Хари, който постоянно води война с английската преса, беше разгласен в сряда за комисар на американско изследване на дезинформацията онлайн, заяви Агенция Франс Прес.

Институтът с нестопанска цел „ Аспен “ съобщи, че е „ чест “ да има херцога на Съсекс като един от 18-те членове на неговата „ Комисия по информативен хаос “. Съобщението пристигна ден откакто Хари стана „ началник за въздействие “ в стартъпа BetterUp в Сан Франциско, с което се усили възходящото му портфолио от работни места, откакто предходната година се отдръпна от кралските отговорности.

Като част от изследването на " Аспен " 36-годишният Хари ще помогне за провеждането на шестмесечно следствие на дезинформация и погрешно осведомление в американския цифров свят, което ще стартира през април.

Комисията има за цел да разпознава най-големите аргументи за шерването и разпространяването на погрешна информация и да откри решения, които да оказват помощ на държавното управление, частния бранш и гражданското общество да реагират.

„ Опитът на днешния цифров свят ни заля с лавина от дезинформация, засягайки способността ни както на човеци, по този начин и на общества да мислим ясно и същински да разберем света, в който живеем “, сподели Хари в изказване. " Вярвам, че това е филантропичен въпрос - и като подобен, той изисква отговор на доста заинтригувани страни ", добави той.

Принцът евентуално ще показа на комисията личния си опит от медийното отразяване на живота си.

Миналия месец Хари сподели на водещия на американското токшоу Джеймс Кордън, че е напуснал кралския живот и се е преместил в Съединените щати със брачната половинка си Меган Маркъл, тъй като английската преса " унищожава психическото му здраве ".

Принцът от дълго време е имал сложни връзки с английските таблоиди, обвинявайки пресата, че с намесата си е съдействала за гибелта на майка му принцеса Даяна в автомобилна злополука през 1997 година

Хари и Меган заведоха няколко каузи против вестници и предишния април обявиха пред английските таблоиди, че приключват всяко съдействие с тях заради " изкривени, подправени или инвазивни " истории.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР