Британският принц Хари каза, че преди 6 януари, когато избухнаха

...
Британският принц Хари каза, че преди 6 януари, когато избухнаха
Коментари Харесай

Принц Хари предупредил директора на Туитър за щурма на Капитолия

Британският принц Хари сподели, че преди 6 януари, когато избухнаха конфликтите в Капитолия, е предизвестил основния изпълнителен шеф на " Туитър ", че обществената медия се употребява за основаването на политически безредици в американската столица, съобщи Асошиейтед прес.

Хари съобщи това по време на присъединяване си в онлайн панел за дезинформацията в Калифорния. Той сподели, че ден преди конфликтите е споделил опасенията си в имейл до основния изпълнителен шеф на " Туитър " Джак Дорси.

" Джак и аз си разменихме имейли преди 6 януари и аз го предизвестих, че платформата позволява организирането на държавен прелом ", съобщи Хари по време на софтуерния конгрес " РЕ_УАЙЪРД ". " Този имейл бе изпратен ден преди въпросните събития и от този момент не съм го чувал ", добави той.

" Туитър " отхвърли да разяснява думите на Хари.

Социалните медии бяха упреквани, че не вършат задоволително да предотвратят разпространяването на дезинформация и на подстрекателско наличие. Щурмуването на Капитолия от поддръжници на Доналд Тръмп постоянно се показва като образец за последствията от това, че обществените медии разрешават патологичната ненавист в тях да се разраства. Технологичните колоси като цяло са упреквани, че слагат нарастването на облагите си пред публичната сигурност.

Хари упрекна други обществени медии като " Facebook " в заблуждение на " милиарди хора " с дезинформация за ковид и климатичните промени. Той взе под прицел и " Ютюб ", като сподели, че там има доста видеа, съдържащи дезинформация за ковид, които не са били отстранени, макар че те са в нарушаване на политиката на самия уебсайт.

" И още по-лошо, те стигат до консуматори чрез инструмент за препоръчване на видеа, който е част от логаритъма на самия " Ютюб ", и опонират на всичко, което потребителят в действителност търси ", сподели Хари. " Този факт е в действителност демонстрира, че това може да се спре, само че и че те не са желали да го спрат, тъй като се отразява на крайния им резултат ", съобщи английският принц.

На форума Хари бе посочен като съосновател на фондация " Арчиуел ", която сътвориха през 2020 година със брачната половинка му. По-рано тази година той се причисли към американския мозъчен концерн Институт " Аспен " като комисар, който преглежда дезинформацията в медиите.

В началото на 2020 година Хари и брачната половинка му Меган, която е херцогиня на Съсекс, оповестиха, че се отхвърлят от кралските си отговорности и отпътуват да живеят в Северна Америка, като показаха аргументите за това в " прояви на отвратително натрапничество " и " форми на расистко отношение " на английските медии.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР