Британският принц Хари и музикантът Елтън Джон ще се обединят,

...
Британският принц Хари и музикантът Елтън Джон ще се обединят,
Коментари Харесай

Принц Хари и Елтън Джон ще лансират „глобална коалиция“ срещу ХИВ

Британският принц Хари и музикантът Елтън Джон ще се обединят, с цел да стартират " световна коалиция " за лекуване на вируса ХИВ измежду мъжете, заяви Ройтерс.
 
Двамата поддържат доста интензивно битката против ХИВ и СПИН. Елтън Джон има специфична фондация, учредена с тази цел.
 
Елтън Джон, който е на 71 години, беше измежду гостите на сватбата на принц Хари с Меган Маркъл през май. Той пя и на погребението на принцеса Даяна, майката на принца.
 
Принц Хари взе участие дружно с Елтън Джон в разискване на заплахата от вируса ХИВ за младите - " единствената демографска група, в която болестите с вируса ХИВ се усилват, а не спадат ".
 
" Важен резултат от тази работа е незабавната нужда да бъде усъвършенстван достъпът на мъжете до проучвания за вируса ХИВ и лекуване ", сподели Елтън Джон.-->

Около 36,7 милиона души по света са инфектирани с ХИВ, по данни на Организация на обединените нации за 2016 година Само половината от мъжете се лекуват, спрямо 60 % от дамите.
 
Подробности за самодейността на Елтън Джон и принц Хари ще бъдат обявени на интернационална конференция по въпросите на СПИН в Амстердам в края на месеца.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР