Британският принц Чарлз и принц Уилям вече са в замъка

...
Британският принц Чарлз и принц Уилям вече са в замъка
Коментари Харесай

Семейството на Елизабет II се събра в шотландската ѝ резиденция

Британският принц Чарлз и принц Уилям към този момент са в замъка „ Балморал “, резиденцията на кралица Елизабет Втора в Шотландия, откакто по-рано в четвъртък бе обявено,

че лекарите са обезпокоени за здравословното положение на английския монарх, оповестиха международните организации.
„ Ройтерс “ популяризира фрагменти от идването на членове на кралската фамилия на летище „ Абърдийн “. С частен аероплан там кацнаха принцовете Уилям, Андрю и Едуард.
Лекарите на 96-годишната кралица са доста обезпокоени за здравословното ѝ положение и предложиха тя да остане под здравно наблюдаване в замъка „ Балморал “, се споделяше в изказване на Бъкингамския замък, оповестено по-рано през днешния ден.

Малко по-късно бе обявено, че принц Чарлз и принц Уилям отиват към „ Балморал “.

После бе обявено, че в „ Балморал “ е дошъл и принц Андрю, вторият наследник на кралицата.

След него там пристигнаха и другите две деца на кралицата – принцеса Анна и принц Едуард. Към „ Балморал “ са се отправили и принц Хари и брачната половинка му Меган.

Малко по-късно Бъкингамският замък разясни, че кралицата се усеща добре, че лекарите са й предложили да си почива и че Чарлз към този момент е при нея.



„ Цялата страна е обезпокоена “ от новините за здравето на кралицата, съобщи новата английска премиерка Лиз Тръс. „ Мислите ми – и тези на всички поданици на Англия – са с Нейно величество кралицата и  фамилията ѝ “.
Тръс бе назначена за министър председател от кралицата във вторник,
но  Елизабет Втора реши да остане в „ Балморал “, вместо да се връща в Лондон, където нормално се прави предаването на властта, напомня Агенция Франс Прес.
На оповестените фотоси от церемонията по назначението на Тръс се виждаше по какъв начин усмихнатата кралица се подпира на бастун и се ръкува с новия премиер.
След като преди година прекара една нощ в болничното заведение за неуточнени проучвания, кралицата се появява все по-рядко на публични места.
От месеци насам тя трансферира все по-голяма част от функционалностите си на сина си Чарлз.
В началото на юни британците означиха с четиридневни празненства 70-ата годишнина от ръководството на Елизабет Втора, която е и най-възрастният настоящ монарх в света.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР