Британският принц Чарлз и принц Уилям са в замъка Балморал,

...
Британският принц Чарлз и принц Уилям са в замъка Балморал,
Коментари Харесай

Близките на Елизабет II се събраха в замъка Балморал

Британският принц Чарлз и принц Уилям са в замъка Балморал, резиденцията на кралица Елизабет Втора в Шотландия, откакто бе обявено, че лекарите са обезпокоени за здравословното положение на английския монарх, оповестиха Франс прес и Ройтерс.

Медиците на 96-годишната кралица са обезпокоени за здравословното ѝ положение и предложиха тя да остане под здравно наблюдаване в замъка Балморал, се споделя в изказване на Бъкингамския замък, оповестено в четвъртък.

При Елизабет Втора с изключение на принц Чарлз , който е най-голямото дете на Елизабет и правоприемник на трона, е и нейната снаха Камила, херцогинята на Корнуол . Около 18 часа българско време на летището в Абърдийн кацна аероплан, който докара 7 членове на кралското семейство , осведоми BBC. Аеорогарата е на към час път с кола от Балморал.

Със самолета дойдоха внукът на нейното величество принц Уилям, както и синовете на Елизабет Втора - принц Андрю и принц Едуард със брачната половинка му Софи.

Според английските медии към кралицата са се отправили нейната щерка принцеса Ан , дружно с децата си Питър Филипс и Зара Тиндал, както и внучките на Елизабет - принцеса Беатрис и принцеса Юджини

Съобщено беше, че принц Хари и Меган са отменили благотворителна демонстрация и са се отправили по неотложност към Шотландия.

Кейт Мидълтън обаче е останала в Лондон , с цел да се грижи за  принц Джордж, принцеса Шарлот и принц Луи. Тримата през днешния ден започнаха учебно заведение.

" Цялата страна е обезпокоена " от новините за здравето на кралицата, съобщи новата английска премиерка Лиз Тръс.  " Мислите ми - и тези на всички поданици на Англия - са с Нейно величество кралицата и  фамилията ѝ ".

Лиз Тръс бе назначена за министър председател от кралицата във вторник, но  Елизабет Втора реши да остане в Балморал, вместо да се връща в Лондон, където нормално се прави прехвърлянето на властта, напомня Агенция Франс Прес. На оповестените фотоси от церемонията по назначението на Тръс се виждаше по какъв начин усмихнатата кралица се опира на бастун и се ръкува с новата премиерка.

Малко по-късно Бъкингамският замък разясни, че кралицата се усеща добре , че лекарите са й предложили да си почива и че Чарлз към този момент е при нея .

След като преди година прекара една нощ в болничното заведение за неуточнени проучвания, кралицата се появява все по-рядко на публични места. От месеци насам тя трансферира все по-голяма част от функционалностите си на сина си Чарлз.

В началото на юни британците означиха с четиридневни празненства 70-ата годишнина от ръководството на Елизабет Втора, която е и най-възрастният настоящ монарх в света.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР