Британският принц Чарлз е получил на три пъти по 1

...
Британският принц Чарлз е получил на три пъти по 1
Коментари Харесай

Принц Чарлз е получил 3 милиона евро в брой от бивш премиер на Катар

Британският принц Чарлз е получил на три пъти по 1 милион евро в брой от спорния политик шейх Хамад бин Ясим бин Джабер Ал Тани, някогашен министър председател на Катар, за интервала 2011 - 2015 година при персонални срещи, разкрива вестник " Сънди таймс ".

При един от случаите шейх Хамад е дал на сина на английската кралица 1 милион евро в маркови чанти на магазина за първокласни артикули Fortnum & Mason, който разполага с кралска харта за доставка на артикули и чай на принц Чарлз.

При различен случай принц Чарлз е приел огромна торба с 1 милион евро при частна аудиенция на четири очи на шейх Хамад в Кларънс Хаус в Лондон през 2015 година.

От Кларънс Хаус обявиха, че парите неотложно са били импортирани в едно от благотворителните сдружения на принца, като са следвани всички закони.

" Сънди таймс " добавя, че двама съветници в кралското домакинство са преброили ръчно парите, които са били в банкноти от по 500 евро, каквито към този момент са отвън обращение.

След това парите са били предадени на частната банка Coutts и подадени на сметката на Благотворителната фондация на принца на Уелс, която е считана за непретенциозно сдружение за разпределяне на безплатни средства за осъществяване на плановете на Чарлз за домашни любимци и поддръжката на неговото имение в Шотландия.

Членове на кралското семейство нямат право да получават парични дарове, само че могат да одобряват чекове като настойници или благотворители.

Срещите на принца със шейха не попадат в регистъра за формалните задължения на кралските особи.

Не се твърди, че са правени незаконни заплащания, само че разкритията повдигат въпроси към делата на принц Чарлз. От 2007 до 2013 година Ал Тани е министър председател и външен министър на Катар, през което време построява доста близки връзки с кралското семейство.

" Сънди таймс " напомня, че предишния ноември някогашният персонален асистент на принца и шеф на фондацията Майкъл Фосет е подал оставка във връзка със абсурда " звания против пари ", написа " Марица ".
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР