Британският принц Андрю възобнови опитите си да бъде прекратено делото

...
Британският принц Андрю възобнови опитите си да бъде прекратено делото
Коментари Харесай

Принц Андрю с нов опит да спре делото, по което е обвинен в изнасилване

Британският принц Андрю възобнови опитите си да бъде прекъснато делото против него по жалбата на американка, която го упреква в полово принуждение, предадоха осведомителните организации.

Адвокатите му показват голям брой аргументи в интерес на настояването на сина на кралица Елизабет Втора. Те упорстват, че в случай че е имало полов акт сред принца и ищцата Вирджиния Джюфре, то той е бил по взаимно единодушие. Защитата счита също, че ищцата няма право да води делото в Съединени американски щати, защото има непрекъснато жителство в Австралия.

Адвокатът Дейвид Бойс, представляващ Джюфре, популяризира изказване, в което твърди, че Андрю " продължава метода си да отхвърля... и да упреква жертвата ".

Защитата внесе настояването си във федерален съд в Манхатън, където Джюфре подаде през лятото жалбата против принц Андрю.

Американката Вирджиния Джюфре(38 г.) упорства, че е била жертва на трафик от страна на финансиста Джефри Епстийн, с цел да прави секс с херцога на Йорк в Лондон, когато е била 17-годишна и малолетна съгласно законите в Съединени американски щати. Тя счита, че би трябвало да получи финансово обезщетение.

Синът на кралица Елизабет Втора изрично отхвърля всички изказвания на американката. Официално към този момент не са му отправени обвинявания.

Херцогът на Йорк за следващ път се пробва да спре делото. По-рано този месец манхатънският арбитър Люис Каплан отхвърли сходен иск. Началото на процеса евентуално ще бъде сред септември и декември, в случай че двете страни не реализиран съглашение.

Преди дни принц Андрю беше лишен от купата Кралско височество и ще се яви на процеса в Съединени американски щати като частно лице.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР