Британският принц Андрю планира да оспори юрисдикцията на съда в

...
Британският принц Андрю планира да оспори юрисдикцията на съда в
Коментари Харесай

Принц Андрю оспорва иска за сексуално насилие

Британският принц Андрю възнамерява да оспори юрисдикцията на съда в Съединени американски щати по гражданския иск, заведен от жена, която го упреква в полово принуждение отпреди две десетилетия, заяви Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Адвокат на херцога на Йорк е внесъл в областен съд в Манхатън документи, съгласно които принцът има намерение да оспори и процедурата по връчване на желае на Вирджиния Джюфре, която твърди, че била насилвана и от финансиста Джефри Епстийн. Адвокатите на Джюфре не се отзоваха на поканата за коментар.

Принц Андрю (61 г.) е измежду най-известните персони, свързани с Епстийн, който бе упрекнат от прокуратурата в Съединени американски щати през юли 2019 година за полова употреба на десетки дами и девойки. Официално публикуваната версия на управляващите за гибелта на Епстийн е самоубийство по време на престоя му в затвор в Манхатън на 10 август 2019 година Имайки поради връзките на Епстийн с известни персони от сферата на политиката и информацията, с която е разполагал Епстийн, мнозина не имат вяра на тази версия.

Джюфре упреква принц Андрю, че през 2001 г,. когато тя е на 17 година, я принуждава на нежелателен от нея полов акт в лондонското жилище на Джизлейн Максуел, дългогодишна другарка на Епстийн. Джюфре твърди, че принц Андрю я е насилвал в дома на Епстийн в Манхатън и на частния остров на Епстийн. Принц Андрю отхвърля обвиняванията в полово принуждение.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР