Британският престолонаследник принц Уилям ще посети жилища, които се строят

...
Британският престолонаследник принц Уилям ще посети жилища, които се строят
Коментари Харесай

Принц Уилям продължава инициативата си в подкрепа на бездомните хора

Британският престолонаследник принц Уилям ще посети жилища, които се строят в границите на самодейност в поддръжка на бездомните хора в Шефилд, заяви Би Би Си.

Началото на тази година за принца и принцесата на Уелс беше мъчно. Кейт претърпя коремна интервенция и от известно време се възвръща. Очаква се тя да се върне към обществените си отговорности след Великден.

Въпреки това принц Уилям ще сложи акцент върху един от най-важните си планове - амбициозна петгодишна скица за справяне с проблемите на бездомните хора, която започва предходната година на шест места във Англия.

Сред тях е и Шефилд, където принцът на Уелс ще се срещне с хора, сблъскали се с жилищна неустановеност и ще чуе за някои от плановете, ориентирани към решение на казуса, който наподобява се задълбочава.

„ Инициативата Homewards е водещият план на принц Уилям и той персонално се интересува от това по какъв начин се развиват партньорствата на локално равнище “, сподели източник от английския кралски двор, представен от Би Би Си.

Във връзка с визитата на принца комерсиалната веригата Homebase ще подари 1500 „ стартови пакета “ с мебели, багра и други предмети в помощ на фамилиите, които се местят в нови жилища.

Оказана ще бъде поддръжка и от някои от наемодателите в Шефилд , като 33 парцела с три и четири спални ще бъдат предоставени на „ фамилии, които са на ръба на бездомността “.

Целта на плана Homewards е да сплоти цивилен и благотворителни организации, както и търговски сътрудници в локални обединения.
Мащабът на казуса в Шефилд бе емфатичен от годишните данни, съгласно които 4000 души или фамилии са подали молби за регистрация като бездомни, което е най-високото равнище до момента и с 500 повече от миналата година, напомня Би Би Си.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР