Британският престолонаследник принц Чарлз призова днес Великобритания и Германия да

...
Британският престолонаследник принц Чарлз призова днес Великобритания и Германия да
Коментари Харесай

Принц Чарлз държа реч в германския парламент

Британският престолонаследник принц Чарлз прикани през днешния ден Англия и Германия да си спомнят за дългогодишните и близки връзки посред им, затвърдени от помиряването сред двете страни след двете международни войни, съобщи Асошиейтед прес.



Принц Чарлз произнесе тирада в немския парламент. Синът на кралица Елизабет Втора посочи както персонални връзки, които той има с Германия, по този начин и близки дипломатически, културни и стопански връзки сред двете страни, датиращи от епохи и съживени след опълчването по време на Първата и Втората международна войни.

 Снимка: БТА/АП

Принцът акцентира и любовта на германците към творчеството на Шекспир и британските градини и това, че музика на родения в Германия композитор Фридрих Хендел е свирена по време на английските кралски коронации.

 Снимка: БТА/АП

Чарлз разказа двете страни като имащи вродена позиция на съдружници и на другари. Той акцентира, че, макар че Англия е избрала бъдеще отвън Европейски Съюз, връзките сред двете страни още веднъж се развиват и те постоянно ще си останат другари, сътрудници и съдружници.

 Снимка: БТА/АП
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР