Британският престолонаследник принц Чарлз и синът му принц Уилям влязоха

...
Британският престолонаследник принц Чарлз и синът му принц Уилям влязоха
Коментари Харесай

Историческо! Принц Чарлз за пръв път откри сесията на Камарата на общините вместо кралица Елизабет Втора

Британският престолонаследник принц Чарлз и синът му принц Уилям влязоха през днешния ден в централната роля при откриването на сесията на Камарата на общините, замествайки кралица Елизабет Втора, съобщи Ройтерс. След като през вчерашния ден бе решено, че 96-годишната кралица заради проблеми с напредването няма да е в положение да извърши задължението си, 73-годишният Чарлз дойде в Уестминстърския замък, с цел да прочете законодателната стратегия на държавното управление.

През последните няколко години престолонаследникът придружаваше майка си за откриването на Народното събрание, при което названието на всеки законопроект бива съпроводено по традиция от думите: " Правителството на Нейно Величество желае... “. През 70-те си години на английския престол Елизабет Втора е пропущала единствено два пъти да извърши това свое церемониално обвързване - през 1959 и 1963 година, когато е била бременна със синовете си Андрю и Едуард.

Днес принц Чарлз изреди 38-те законодателни начинания на консервативното държавно управление на премиера Борис Джонсън, измежду които ограничения за стягане на контрола против противозаконни финанси и за превръщането на лондонското Сити в по-привлекателно място за международните вложители след излизането на Англия от Европейски Съюз. Измежду целите на кабинета ораторът уточни обезпечаването на напредък, укрепването на стопанската система и помощта за фамилиите. По думите му държавното управление " ще направлява икономическия напредък за възстановяване на виталните стандарти и за стабилно финансиране на обществените услуги ", което да става при " виновен метод към обществените финанси, понижаване на дълга и реформиране и орязване на налозите ", уточни Ройтерс.

АП добави, че законодателните начинания на кабинета, изложени от престолонаследника, включват малко директни ограничения за облекчение на семействата, с цел да могат те да се оправят с покриването увеличените разноски за битова сила и храна. Някои от желанията на държавното управление към този момент бяха подложени на критика от опозиционните партии и от правозащитни групи. Сред тях е планувана законова смяна, която да забрани тактики на митинг, употребявани от организации като " Бунт против заличаването ".

Правозащитници се афишират и против квалифициран законопроект, наименуван " Британски закон за правата ", който да размени досегашните законодателни актове, учредени на Европейската спогодба за правата на индивида.

Според еколози пък различен законопроект отваря вратите за нахлуване в страната на генномодифицирани храни, които в този момент са неразрешени.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР