Британският премиер Тереза ​​Мей свика извънредна правителствена среща за сигурност

...
Британският премиер Тереза ​​Мей свика извънредна правителствена среща за сигурност
Коментари Харесай

Мей проведе извънредна правителствена среща за отговор срещу Иран

Британският министър председател Тереза ​​Мей свика изключителна държавна среща за сигурност в понеделник, с цел да разиска по какъв начин да отговори на завземането на танкери под флага на Англия в Ормузкия проток от Иран, оповестява АП.

На срещата на министрите е разисквано по какъв начин да се обезпечи сигурността на корабоплаването в сензитивния район, който е от жизненоважен за международните доставки на нефт.

Министърът на външните работи Джереми Хънт възнамерява да осведоми Парламента за танкера " Стена Имперо " и неговия екипаж от 23 души, който в този момент е в охранявано иранско пристанище.
 Иран е задържал английски танкер за контрабанда на нефт
Иран е задържал английски танкер за контрабанда на нефт

Плавателният съд изпрати сигнал за помощ в неделя

Иран разгласява нов видеозапис с кораба и се оповестява, че екипажът е невредими. Нито един от 23-те арестувани не е английски жител , те са най-вече индийски и филипински, съветски и латвийски жители, оповестява БиБиСи.

В иранските медии се появяват видеозаписи и фотография, които демонстрират, по какъв начин готвачите на танкера подготвят храна за членовете на екипажа . Изображенията, оповестени от Fars и Irib, демонстрират, че някои от 23-те членове на екипажа организират срещи и следят компютърните системи.

По време на една от тези " среща ", член на екипажа споделя на другите: " Не гледайте камерата. "

Iran Impounds British Tanker Ship, 'Stena Impero', for Violating International Maritime Rules and Regulations pic.twitter.com/niJa4YTjAF
— Fars News Agency (@EnglishFars) July 22, 2019
Официалният представител на Май, Джеймс Слейк, съобщи, че Иран е здържал кораба с подправени и противозаконни искания и би трябвало неотложно да го освободи, както и неговия екипаж .

Той добавя, че самостоятелен военноморски конвой на всички кораби с байрак на Англия не е алтернатива заради огромния трафик , само че отхвърля, че съкращенията са трансформирали Кралския флот в прекомерно дребен.

" Ние имаме най-големия боен бюджет в Европа и влагаме в кралски флот, който е на международно равнище ", разяснява Слейк.

Iranian flag flies from seized UK oil tanker#Iran #OilTanker pic.twitter.com/TYyxpQtEoO
— Press TV (@PressTV) July 22, 2019
Англия обмисля редица разновидности за повишение на икономическия и дипломатически напън върху Иран , само че управляващите настояват, че военни интервенции не се преглеждат сега .

Англия също търси поддръжка от основни европейски съдружници в опит да резервира Ормузския пролив отворен за мореплаване.

Кризата с танкерите се развива в последните дни от ръководството на Мей . Консервативната партия възнамерява да назове своя правоприемник във вторник, а новият министър председател (или Борис Джонсън, или Джеръми Хънт) се чака да встъпи в служба в сряда .
 Разговори по радиостанция разкриват борбата сред Иран и Англия
Разговори по радиостанция разкриват борбата сред Иран и Англия

" Ако се подчините, ще бъдете в сигурност "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР