Британският премиер Тереза Мей заяви, че ще опита да намери

...
Британският премиер Тереза Мей заяви, че ще опита да намери
Коментари Харесай

Тереза Мей: Брекзит няма да се отлага

Британският министър председател Тереза Мей съобщи, че ще опита да откри излаз от задънената улица със договорката за Брекзит, като изиска още отстъпки от Европейския съюз за авариен проект за отбягване на твърда граница в Ирландия, съобщи Ройтерс.
 
Тя отхвърли апелите за отсрочване на излизането от Европейски Съюз и сподели, че нейният проект Б е да бъдат импортирани промени в противоречивата мярка за границата сред Северна Ирландия и Република Ирландия, след което обновеният вид на договорката за Брекзит да бъде утвърден от Народното събрание, осведоми Асошиейтед прес.

„ Що се отнася до защитния механизъм, макар измененията, които договорихме, остават два съществени казуса “, сподели Мей пред Камарата на общините. Това са „ страхът, че ще останем хванати в клопката (на защитния механизъм) вечно и безпокойството за евентуалното му въздействие върху нашия съюз, в случай че Северна Ирландия бъде третирана друго от останалата част от Обединеното кралство “.
 
Мей разгласи, че възнамерява да разиска въпроса тази седмица с депутатите, преди да показа „ заключенията от тези диалози на Европейски Съюз “.

 
Остават единствено малко над два месеца до датата 29 март, на която Обединеното кралство би трябвало да напусне Европейския съюз , а към момента в Лондон няма консенсус по кое време или даже дали страната ще напусне блока на 28-те.-->
 
След като контрактуваното сред английското държавно управление и Европейски Съюз съглашение за Брекзит бе отхвърлено от 432 депутати предходната седмица, Мей търси метод да обезпечи договорка, която ще бъде призната в Народното събрание.
 
Британският министър председател сподели, че не може да изключи разновидността за корав Брекзит, защото към момента няма опция, а Европейски Съюз едва ли ще се съгласи да удължи периода на деяние на Член 50, без да има утвърден от Народното събрание проект.

 
По думите й единственият вид да се избегне корав Брекзит, в случай че Народното събрание не може да утвърди съглашение , е анулацията на Член 50. Мей обаче добави, че това би било несъблюдение на волята на народа, изразена на референдума.
 
Според нея възможен втори референдум ще подкопае доверието в демокрацията.
 
Мей даде обещание да бъде „ по-гъвкава “ с депутатите в опитите да се реализира съглашение по промени в защитния механизъм за северноирландската граница, която подсигурява, че няма да има връщане на твърдата граница сред английската провинция и Ирландия.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР