Британският премиер Тереза Мей заяви, че обществеността трябва да е

...
Британският премиер Тереза Мей заяви, че обществеността трябва да е
Коментари Харесай

Тереза Мей: Обществеността не бива да се тревожи от запасяването с лекарства

Британският министър председател Тереза Мей съобщи, че обществеността би трябвало да е спокойна, а не разтревожена от проектите на държавното управление за запасяване с медикаменти и кръвни артикули преди вероятен Брекзит без договорка, оповестява " Ройтерс ".

Само осем месеца преди плануваното излизане на Англия от Европейския съюз няма особена изясненост по какъв начин ще протича търговията, а Мей, която се мъчи да се оправи с протест измежду съпартийците си консерватори, продължава да се пробва да подписа съглашение със съюза. На въпрос в изявление за стратегия " 5 Нюз " дали държавното управление складира медикаменти, Мей отговори, че вместо да безпокои хората, извършващата се подготовката би трябвало по-скоро да ги прави по-спокойни. " Вярно е, че споделяме това, тъй като не знаем какъв ще е изходът (от договарянията за Брекзит). Смятаме, че той ще е удобен и работим за подобен излаз, само че дано бъдем готови за всевъзможни разновидности ", сподели министър-председателката, представена от Българска телеграфна агенция.

Привържениците на Брекзит настояват, че зачестилите предизвестия на държавното управление за допустимо излизане от Европейски Съюз без договорка, в това число подготвянето за запасяване със артикули, са опит за наплашване на хората, с цел да поддържат проектите на Мей. Във вторник отговарящият за Брекзит министър Доминик Рааб съобщи, че държавното управление ще подсигурява съществуване на съответни ресурси с храни при положение, че не се подписа съглашение. Той не заяви детайлности, само че изясни, че е неправилно да се твърди, че държавното управление прави запасяване.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР