Британският премиер Тереза Мей успя да спечели малка победа преди

...
Британският премиер Тереза Мей успя да спечели малка победа преди
Коментари Харесай

Тереза Мей преживя оставка на министър и едвам удържа преди ключови гласувания по Brexit

Британският министър председател Тереза Мей съумя да завоюва дребна победа преди серията от гласувания на законови текстове по отношение на Brexit в Камарата на общините (долната камара на английския парламент), съобщи The Independent.
Мей съумя да убеди фракцията от " бунтовници " в личната си консервативна партия да одобряват компромис що се отнася до присъединяване на Народното събрание в Brexit. Компромисът е следният - депутатите да гласоподават по препоръчана от държавно управление тактика в договарянията с Европейски Съюз за Brexit. Депутатите желаеха това да се случи най-късно през ноември тази година, само че към момента не е ясно дали държавното управление ще е според да се слага съответен период.
Освен това Мей съумя да реализира единодушие сред " проевропейски " настроените депутати и тези, подкрепящи корав Brexit, по отношение на бъдещата митническа регулация с Европейски Съюз. Съгласно сделката държавното управление ще може да договаря с Европейски Съюз за митническо съглашение. Идеята е хем Лондон да може самичък да дефинира комерсиалната си политика след Brexit, хем да не къса изцяло с общия европейски пазар. В Камарата на лордовете обаче беше гласувано, че Англия би трябвало да остане в митническия съюз с Европейски Съюз.
Правителството обаче отхвърли да поддържа корекция на някогашния английски основен прокурор Доминик Грийв, с която трябваше да се търси поддръжка да бъде отхвърлена корекция от Камарата на лордовете, че Народното събрание ще има решаващата дума по каквото и да е финално съглашение за Brexit с Европейски Съюз. Грийв оферираше период до края на ноември, с цел да може кабинетът да убеди Народното събрание, че има устойчиво съглашение с Брюксел за Brexit. Ако това не станеше, то Камарата на общините щеше да има по-голяма роля в преговорния развой.
Предстои да приключи гласуването на общо 14 ремонти в признато от Камарата на лордовете законодателство, което де факто стартира през вчерашния ден (12 юни) - с установяване на стратегия, а през днешния ден и на следващия ден ще е същинското гласоподаване.
В последна сметка вчерашният под напрежение ден докара и до нова оставка в кабинета на Мей. Тръгна си министърът на младежкото правораздаване Филип Лий. Той напуща, тъй като не можел да следва проекта на Мей за Brexit и да гледа намерено децата си в очите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР