Британският премиер Тереза Мей спечели подкрепата на долната камара на

...
Британският премиер Тереза Мей спечели подкрепата на долната камара на
Коментари Харесай

Мей постигна няколко победи при гласувания в парламента за Брекзит

Британският министър председател Тереза Мей завоюва поддръжката на долната камара на Народното събрание през днешния ден за закон, който е нужен, с цел да може Англия да продължи да води самостоятелна комерсиална политика, откакто напусне Европейски Съюз, съобщи Ройтерс.

Законодателите от Камарата на общините гласоподаваха с 317 против 286 гласа в поддръжка на комерсиалното законодателството, което се концентрира върху превръщане на комерсиалните съглашения сред Европейски Съюз и трети страни в двустранни покупко-продажби с Англия . Това е техническо законодателство и следва да бъде прокарано в Камарата на лордовете.



Тереза Мей в същото време избегна за малко проваляне в Народното събрание
, което можеше да утежни рецесията по отношение на нейната тактика за Брекзит, съобщи Ройтерс.
Парламентът гласоподава с 307 против 301 гласа против корекция в комерсиалното законодателство, което щеше да изиска от държавното управление да се опита да реализира някаква сделка за митнически съюз с Европейски Съюз, в случай че до 21 януари 2019 година то не успее да контракти съглашение с блока, което да предложи безпроблемна свободна търговия на артикули.

Това е третата сходна победа, белязана от Мей в Народното събрание за тази седмиц а. Малката преднина, която тя съумява да извоюва, обаче демонстрира компликациите, пред които тя е изправена при прокарването на законодателството за Брекзит.-->



Като завоюва вота през днешния ден, М ей избегна вероятността да се отхвърли от думите си, че Англия няма да е част от никакъв митнически съюз след овакантяване на Европейски Съюз - нещо, което щеше да разгневи крилото, подкрепящо Брекзит в нейната партия.

Но п равителството понесе и ненадейно проваляне по обособена смяна на законодателството, която ще изисква да се обезпечи съглашение, което ще разреши на Англия да има трайно присъединяване в европейската здравна регулаторна рамка.

Същевременно през днешния ден Тереза Мей се отхвърли от проектите си да удължи лятната почивка на Народното събрание . Тя искаше ваканцията да стартира на 19 юли вместо на 24 юли. Но депутати от всички партии дадоха индикации, че няма да поддържат концепцията единствено 255 дни преди датата, на която страната би трябвало да излезе от Европейски Съюз.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР