Британският премиер Тереза Мей ще заяви днес, че Великобритания е

...
Британският премиер Тереза Мей ще заяви днес, че Великобритания е
Коментари Харесай

Мей ще е отворена към различни отношения с Русия, ако Москва поеме по нов път

Британският министър председател Тереза Мей ще съобщи през днешния ден, че Англия е " отворена към разнообразни връзки " с Русия, в случай че Москва поеме по нов път и спре " офанзивите ", които подкопават интернационалните контракти и сигурността, съобщи Ройтерс.

Мей ще произнесе по-късно през днешния ден тирада на годишния прием на лорд-кмета на Лондон (лорд-кметът на Лондон управлява Лондонското сити. От 2017 година постът се заема от Чарлз Боуман и неведнъж се бърка с поста на кмет на Лондон, заеман от Садик Хан, който ръководи целия регион на столицата - бел. ред.), предава Българска телеграфна агенция.

Миналата година на банкета Мей упрекна Москва във военна експанзия и в интервенция в изборите. Това бяха най-тежките рецензии, които тя насочи към Русия още преди случая с отравянето на Сергей Скрипал в Солбсъри. Тази година тя ще съобщи, че дейностите, подхванати след отравянето на Скрипал, включително и най-голямото координирано експулсиране на съветски разследващи представители, е задълбочило нейната религия в " груповия отговор " на сходни закани.

" Ще продължаваме да демонстрираме нашата подготвеност да действаме като общественост на нациите, да заставаме зад разпоредбите по света ", ще съобщи Мей. Откъси от речта й към този момент се появиха в английските медии.

Описвайки разрастващите се закани, Мей ще съобщи, че предходната година, включително и случилото се в Солсбъри, са посочили, че до момента в който " опасността е действителна, действителна е и груповата решителност на сътрудниците, изповядващи идентични възгледи, да пазят нашите полезности, нашите демокрации и нашия народ ".

Мей ще съобщи още, че " както е споделила и преди година, това не са връзките с Русия, които ние желаеме ". Тя ще добави, че " ние оставаме отворени за една друга връзка, когато Русия престане с тези офанзиви, които подкопават интернационалните контракти и интернационалната сигурност ". Мей ще изрази вяра, че съветската страна ще избере да поеме по този път. " Ако го направи, ние ще отговорим по същия метод ".

В фрагментите от речта на Мей, които бяха публикувани, не се загатва Брекзит. Според анализатори може би тя не желае да навлиза в детайлности за английските договаряния с Европейски Съюз за Брекзит, които разделиха нейното държавно управление, Народното събрание и нейната Консервативна партия. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР