Британският премиер Тереза Мей ще се срещне с лидери на

...
Британският премиер Тереза Мей ще се срещне с лидери на
Коментари Харесай

Тереза Мей се среща с лидери на ЕС, след като отмени вота за Brexit

Британският министър председател Тереза Мей ще се срещне с водачи на страни-членки на Европейски Съюз, с цел да изиска увещание във връзка със договорката за Brexit. Тереза Мей отпътува за Брюксел след непредвиденото си решение да анулира планувания за през днешния ден избор в Народното събрание. В същото време английският парламент се събира изключително, с цел да разиска решението на Тереза Мей.

Британските депутати трябваше да гласоподават съглашението за овакантяване, реализирано сред Лондон и Брюксел. След 5-дневни диспути, обаче, стана ясно, че шансът договорката да срещне утвърждението на Народното събрание е най-малък. Очаква се Тереза Мей да направи опит да предоговори противоречивата уговорка за бъдещето на ирландската граница.

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск разяснява, че ще се срещне с Мей и ще направи всичко допустимо напрежението да се уталожи, само че акцентира, че Брюксел няма да предоговаря договорката. Междувременно Европейският съд постанови, че Англия може едностранно да се откаже от Brexit, само че ръководещите в Лондон остават безапелационни, че това няма да се случи
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР