Британският премиер Тереза Мей ще се срещне днес в Лондон

...
Британският премиер Тереза Мей ще се срещне днес в Лондон
Коментари Харесай

Тереза Мей ще се срещне в Лондон с главния преговарящ за Брекзит от страна на ЕС Мишел Барние

Британският министър председател Тереза Мей ще се срещне през днешния ден в Лондон с основния договарящ за Брекзит от страна на Европейски Съюз Мишел Барние преди началото на идната фаза от договарянията за излизане на Англия от съюза.

Британският министър за Брекзит Дейвид Дейвис ще се срещнe през днешния ден с Мишел Барние на работен обяд, на който ще участва и министър председателят Тереза Мей. За първи път Барние ще води полемики по Брекзит отвън Брюксел. Срещата в Лондон става в миг на засилващ се напън върху премиера и от двете крила на нейната Консервативна партия да обясни позицията си по дълготрайните връзки с Европейски Съюз. По-рано в опит да понижи натиска от твърдите последователи на Брекзит Тереза Мей разгласи, че идващите по време на преходния интервал жители от Европейски Съюз във Англия няма да имат същите права. Главният договарящ от страна на Европейския парламент Ги Верховстад реагира яростно с думите, че „ правата на жителите в преходния интервал не подлежат на разискване “.

Освен срещата с Мей и Дейвис, Барние ще посети Европейския банков орган, чиято централа би трябвало да се реалокира от Лондон в Париж след Брекзит. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР