Британският премиер Тереза Мей ще подчертае днес пред представители на

...
Британският премиер Тереза Мей ще подчертае днес пред представители на
Коментари Харесай

Тереза Мей успокоява бизнеса с ангажимент за преходно споразумение при Брекзит

Британският министър председател Тереза Мей ще подчертае през днешния ден пред представители на бизнеса уговорката за обезпечаване на преходно съглашение след излизането на страната от Европейския съюз, с цел да успокои опасенията от внезапно отдръпване, съобщи Ройтерс.

В тирада пред Конфедерацията на английската промишленост Мей ще изтъкне смисъла на преходно съглашение, откакто наскоро обезкуражи корпоративните ръководители, заявявайки, че такава договорка няма да бъде контрактувана, до момента в който не бъде подписано изцяло съглашение за овакантяване.

" Зная какъв брой е значимо за бизнеса и индустрията да не бъдат изправени на ръба на канара и да имат времето, от което се нуждаят, с цел да възнамеряват и да приготвят новите договорености ", ще каже премиерката съгласно фрагменти от изявлението й, публикувани авансово от офиса й.

Вече разтърсени от бавния прогрес на договарянията по Брекзит, фирмите, работещи в петата по величина стопанска система в света, от месеци упорстват за детайлности по какъв начин в действителност ще наподобява възможна преходна комерсиална договорка с Европейски Съюз.

Преди две седмици Мей изненада доста бизнес водачи, когато разгласи, че по-широкото комерсиално съглашение няма да съдържа преходна договорка, което би лишило фирмите от времето, належащо им, с цел да се приготвят за излизането от Европейски Съюз.

Днес тя ще изрази убеденост, че Англия и Европейският съюз скоро ще могат да стартират да разискват рамките на преходна договорка.

Мей също така ще посъветва ръководителите от бизнес средите да бъдат " рационални оптимисти " за стопанската система през идното десетилетие след напускането на съюза.

Източник: БТА
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР