Британският премиер Тереза Мей ще подаде оставката си като председател

...
Британският премиер Тереза Мей ще подаде оставката си като председател
Коментари Харесай

Мей подава оставка след 2 седмици


Британският министър председател Тереза Мей ще подаде оставката си като ръководител на Консервативната партия на 7 юни.

„ Съжалявам и постоянно ще скърбя, че не съумях да осъществявам Брекзит ”, съобщи Мей по време на прочувственото си изказване пред постройката на Даунинг Стрийт 10.

„ Вече ми е ясно, че е в най-хубав интерес на страната, нов министър да продължи с напъните ” за излизането на страната от Европейски Съюз, сподели тя, съобщи БГНЕС.

„ За това аз през днешния ден разгласявам, че ще се отдръпва като водач на Консервативната партия на 7 юни, петък, с цел да може да се избере правоприемник ”, съобщи Мей.

„ Моят правоприемник ще би трябвало да се опита да откри път да осъществя резултата от референдума. За да успее той, или тя би трябвало да реализира консенсус в Народното събрание, нещо, което аз не съумях. Но това може да се реализира единствено в случай че и двете страни са подготвени на взаимни отстъпки ”, съобщи Мей.

Според закона водачът на най-голямата партия в Народното събрание автоматизирано поема министър председател на страната.

Докато процесът по избирането на нов водач на партията тече, Мей ще резервира поста си. Очаква се изборите за нов водач на партията да лишават няколко седмици.

„ Скоро ще напусна тази работа, която беше чест за мен да получа. Втората жена министър председател на Англия, само че несъмнено не последната. Напускам без завист, а с голяма признателност, че имах опцията да послужвам на тази страна ”, съобщи английският министър председател в края на прочувствената си тирада.

На референдума на 23 юни 2016 година британците взеха решение обратно на всички упования да изоставен Европейски Съюз след 46 години участие. Те трябваше да създадат това на 29 март тази година. Но до дефинитивна договорка със съюза по този начин и не се стигна. През ноември месец Мей съумя да реализира договорка с Европейски Съюз, която обаче беше отхвърлена към този момент три пъти от английските депутати. Очаква се при започване на юни да бъде гласувана за четвърти път. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР