Британският премиер Тереза Мей се зарече, че ще остане на

...
Британският премиер Тереза Мей се зарече, че ще остане на
Коментари Харесай

Тереза Мей се зарече да остане на власт въпреки заговора за свалянето ѝ

Британският министър председател Тереза Мей се зарече, че ще остане на поста, с цел да обезпечи непоклатимост , откакто някогашният ръководител на нейната Консервативна партия разгласи, че е събрал поддръжката на 30 депутати консерватори, които желаят тя да напусне поста, оповестява " Ройтерс ".

Мей се пробва да овладее протест на депутати от личната си партия , тъкмо откакто Англия навлиза в решителен стадий от договарянията за Брекзит, 18 месеца преди страната да напусне Европейския съюз и би трябвало да предефинира своето място в света.

 Заговор в Обединеното кралство за събаряне на Мей от премиерския пост
Заговор в Обединеното кралство за събаряне на Мей от премиерския пост

Зад опита за свалянето на Мей е Грант Шапс

Някои заговорници от Консервативната партия акцентират, че нейният престиж е унищожен непоправимо след пагубната тирада, която произнесе на партийната конференция, която се организира, откакто тя провокира предварителни парламентарни избори по-рано през годината, в които консерваторите изгубиха болшинството си в Народното събрание.

Тереза Мей посочи в Южна Англия в изказване, предавано по малкия екран: " Това, от което се нуждае страната, е умерено водачество и тъкмо това обезпечавам с цялостната поддръжка на моето държавно управление. "

 Прекъсвана от кашлица и протестиращ, Тереза Мей се нахвърли на критиците си
Прекъсвана от кашлица и протестиращ, Тереза Мей се нахвърли на критиците си

Опитва се да потвърди, че може да управлява Англия

Обаче някогашният ръководител на партията Грант Шапс по-рано разяснява пред БиБиСи: " Смятам, че тя би трябвало да провокира избори за началник на партията. "

Авторитетът на Тереза Мей към този момент беше отслабен от нейното решение да провокира предварителни избори през юни.

Макар че никой от министрите консерватори не е изразил обществено каквато и да е поддръжка за заговора за свалянето от власт на Тереза Мей, такова искрено искане да напусне поста демонстрира степента на нейната уязвимост , до момента в който тя се пробва да се ориентира в тънкостите на договарянията за излизането на Обединеното кралство от Европейски Съюз.

Оцеляването ѝ до момента зависи от неналичието на явен неин правоприемник, който може да сплоти партията и страха от избори , които мнозина консерватори считат, че биха докарали на власт водача на опозиционната Лейбъристка партия Джереми Корбин.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР