Британският премиер Тереза Мей се е съгласила с Брюксел, че

...
Британският премиер Тереза Мей се е съгласила с Брюксел, че
Коментари Харесай

Сънди таймс: Сметката за развода на Лондон с ЕС ще остане в тайна

Британският министър председател Тереза Мей се е съгласила с Брюксел, че Лондон би трябвало да заплати над 60 милиарда евро при Брекзит, само че крайната сметка ще би трябвало да остане в загадка, даже в случай че окончателното съглашение се реализира през 2019 година.

Това написа в. „ Сънди таймс “, съгласно който Мей е дала ясни гаранции на европейските водачи, че Лондон ще се съгласи да заплати повече пари. Така се чака след срещата на върха на Европейски Съюз през декември да се отвори пътя към договарянията за комерсиалните връзки на Англия с Европейски Съюз.

Гаранциите значат, че тези задължения няма да бъдат отразени в документите от срещата на Европейския съвет, с цел да се избегне политически скандал. Това значи, че и окончателната цена по развода също няма да се разбере.

„ Споразумението за Брекзит няма да съдържа избрана сума. Британците единствено би трябвало да подскажат по какъв начин да стане. А не какъв брой. Нещата опират до това по какъв начин да се показват нещата, с цел да помогнем на Тереза Мей за нейните връзки с държавното управление й и с сензитивните политически въпроси “, показва източник от Брюксел пред „ Сънди таймс “. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР